NB I

Ember helyett pénzre várnak

Rangadó
Rangadó

2013. 03. 13. 10:45

Úgy tűnik, holtpontra jutott a Grumics-ügy a két rivális klub, a Kaposvár és a Pécs között.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Hétfőn rendezik a PMFC és a Kaposvári Rákóczi meccsét, vagyis a dél-dunántúli rangadót az élvonal huszadik fordulójában. Erről a párosításról az évtizedek óta tartó rivalizáláson kívül mostanság az úgynevezett Grumics-ügy jut mindenkinek az eszébe. A szövetség amiatt zárta ki az átigazolásból a pécsi klubot, mert a somogyiak szerint nem fizette ki a 28 éves szerb csatár teljes vételárát, de a fellebbezést követően, jogerősen feloldották a tiltást. Ebből arra lehetett következtetni, hogy mindkét fél számára megnyugtatóan rendeződtek a vitás kérdések, de ez egyáltalán nem így van…

– A négy részletből az első kettő rendben van, a harmadik és a negyedik viszont még mindig nem érkezett meg. A harmadik fizetési határidő tavaly augusztus 31., a negyedik pedig idén február 20. volt – mondta Illés János, a Kaposvári Rákóczi ügyvezetője, aki hozzátette, hogy az egyeztetések nem rekedtek meg, folyamatosan zajlanak megbeszélések az ügyben.

Azt is megkérdeztük a kaposvári klubvezetőtől, ha így áll a helyzet, akkor vajon miért döntött úgy a szövetség, hogy feloldja a pécsiek kizárását az átigazolásból? Illés János azt válaszolta, ezt talán a fellebbviteli bizottságtól kellene megkérdezni…

A bizottság helyett a Rangadó.hu inkább a pécsieket kérdezte meg, és Elbert Gábor cégvezető megvilágította az ügy másik oldalát is. Azt mondta, az MLSZ jogerős döntése kimondja, hogy a PMFC-nek ebben az ügyben nincs mit kifizetnie.

– A vételár egyik felét teljesítettük pénzben, a másik feléért pedig játékost kell adnunk. Minden átigazolási időszakban ajánlottunk embereket a kaposváriaknak, de választ sem kaptunk – mesélte Elbert Gábor. – Mindent megtettünk, ami szerződésben foglalt kötelezettségünk. Két részletben kifizettük a pénzt, és folyamatosan, az első pillanattól kezdve ajánlottunk olyan játékosokat, akikről úgy gondoljuk, hogy Prukner László vezetőedzőnek poszt szerint kellhet, mi nem tudjuk használni őket, de értékesek. Bajzát Pétert is felajánlottuk a Rákóczinak, de mivel nem reagáltak, végül sokkal többért tudtuk eladni a Nyíregyházának. Azt is megírtuk, hogy fogadják el Akassout, és vele az egész ügy le van tudva. Felajánlottuk, hogy odamegy Sztojmirovics és Okoronkwo fél évre, kölcsönbe úgy, hogy mi fizetjük a bérét. Erre sem kaptunk választ. Nem tehetünk mást: ha jön a következő átigazolási időszak, megint felajánlunk nekik játékosokat…

Így áll a helyzet jelenleg. Az egyik fél pénzre vár, a másik pedig játékosokat adna. Az egyik fél azt mondja, folyamatosan zajlanak az egyeztetések, a másik fél viszont azt, hogy hiába írnak, nem érkezik válasz. Az MLSZ a maga részéről már megtette az állásfoglalását.

Jöjjön hát a rangadó, amelyen még a szokásosnál is nagyobb figyelem hárul majd Miroszlav Grumicsra, és nem csak azért, mert az MTK és a Debrecen kapujába is betalált, tehát meglehetősen jó formában van mostanság…

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

10 March 2018, Berlin, Germany: Bundesliga football, Hertha BSC vs SC Freiburg at the Olympic Stadium. Hertha coach Pal Dardai before kick-off.
(EMBARGO CONDITIONS - ATTENTION: Due to the accreditation guidelines, the DFL only permits the publication and utilisation of up to 15 pictures per match on the internet and in online media during the match.) Photo: Soeren Stache/dpa - WICHTIGER HINWEIS: Aufgrund der Akkreditierungsbestimmungen der DFL ist die Publikation und Weiterverwertung im Internet und in Online-Medien während des Spiels auf insgesamt fünfzehn Bilder pro Spiel begrenzt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.