NB I

Még nem nyugodhatnak meg

Maróti Béla szerint még korai hátradőlni, győzelmekkel kell biztosítani helyüket a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két vereséggel, ráadásul rúgott gól nélkül kezdte a tavaszi szezont a bajnokságban a Lombard Pápa. A bakonyiak pénteken Kaposvárra látogatnának, de még erősen kérdéses, hogy lesz-e egyáltalán meccs. A nemrégiben combsérüléssel bajlódó Maróti Béla a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, neki személy szerint jót tett a bajnoki szünet, és a csapatnak is volt ideje, hogy megtalálja a góllövő-formáját.

– Hogy készülnek a Kaposvár elleni pénteki bajnokira? Mit hall, lesz egyáltalán mérkőzés?
– Én olyan információkat hallottam, hogy eléggé rossz állapotban van a Kaposvár pályája, szerdán még szinte teljesen hó fedte, mára már egy jó részét sikerült letakarítani – kezdte Maróti Béla. – Persze, még ha a havat sikerül is teljesen eltűntetni, akkor is kérdéses, milyen lesz a pálya talaja. Valószínűleg a játékvezető döntésén fog múlni, lesz-e mérkőzés. Mi úgy készülünk, hogy lesz meccs, furcsán venné ki magát, ha nem így készülnénk. Az időjárás ellenére a tervezett munkát elvégeztük műfüvön, úgyhogy készen állunk a pénteki összecsapásra.

– Teljesen rendbe jött már a korábbi sérülése?
– Köszönöm a kérdést, szerencsére lekopoghatom, hogy rendbe jöttem, már a múlté a sérülés. Igazából nekem nagyon jól jött most a bajnoki szünet, hiszen így teljesen felépülhettem, és újra visszanyerhettem a régi formámat.

– Eddig mindkétszer kikaptak a bajnokságban, ráadásul úgy, hogy gólt sem lőttek. Mi az oka az eddigi eredménytelenségnek?
– Ha ennek én lennék a megmondója, akkor nagyon sokan jönnének hozzám tanácsokért. Ahogy látom, megvannak a helyzeteink, csak még nem sikerül gólra váltanunk azokat. Igyekeztünk a holtidőben ezeket a dolgokat finomítani, de úgy gondolom, a csapatjátékban az a legfontosabb, hogy hátul legyen meg egy biztos alap. Az edzőnk nagy energiát fordított a csatáraink mentális fejlesztésére is, bízom benne, hogy a jövőben ez is jól fog működni.

– Mivel a Pápa után álló csapatok eléggé leszakadtak a tabellán, nyugodtak lehetnek, vagy ehhez feljebb kell lépniük?
– Többen is mondták már nekem, hogy megnyugodhatunk, mert eldőlt a kiesés kérdése, de én azért óvatosságra intenék mindenkit. Szerintem nem lehet megnyugodnunk, és nem is szabad arra apellálnunk, hogy a Siófok és az Eger majd úgyis kikap, nekünk győzelmekkel kell erősítenünk a pozíciónkat, és feljebb lépdelnünk a tabellán.

Olvasói sztorik