NB I

Így lapátolnak a magyar focisták!

Nincs mese, a játékosoknak is takarítaniuk kell a behavazott pályákat, mert még egy forduló nem maradhat el!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hamarosan itt a húsvét, de az égi áldás az elmúlt napokban sem kímélte hazánkat! Hófehér paplan borítja az országot, s természetesen a futballpályákat is. Pedig még egy bajnoki forduló nem maradhat el! Két héttel ezelőtt a szövetség központilag elhalasztotta a meccseket, az elmúlt hétvégén pedig a válogatott világbajnoki selejtezői miatt szünetelt a játék. Újabb halasztásról szó sem lehet, hiszen valamikor pótolni is kellene, és lassacskán elfogynak az üres helyek a versenynaptárban…

„Minden sportszervezetnek az a kötelessége, hogy a saját pályáját alkalmassá tegye a játékra” – mondta szerdán Csiki Károly, az MLSZ versenyigazgatója. Ennek minden klub eleget tesz, a legtöbb helyen a játékosok is hólapátot ragadnak! Nézzük, hogy boldogulnak…

A pécsiek megkímélték játékosaikat a kemény fizikai munkától a Videoton elleni Ligakupa-meccs előtt, inkább a szurkolók közreműködését kérték. A drukkerek ezúttal sem okoztak csalódást, mintegy ötvenen siettek szeretett klubjuk segítségére, és Elbert Gábor cégvezetővel együtt megtisztították a pályát.

A képgaléria ide kattintva megtekinthető!

Az Újpest FC havazásban készült a Debrecen elleni bajnokira. Bár a meccset Debrecenben rendezik, a játékosoknak le kellett takarítaniuk a Megyeri úti edzőpályát. A bemelegítés után lapátot ragadtak, és futópályákat alakítottak ki saját maguk számára a Szusza Ferenc Stadion felső füves edzőpályájának gyepszőnyegén.

A képgaléria ide kattintva megtekinthető!

Pakson a klubvezetők, az edzők és a játékosok is lapátot ragadtak szerdán, hogy megtisztítsák a hótól a pályát, hiszen szombaton a Haladás ellen kellene játszania a csapatnak. A hétfőn lesett harminc centi hó teljesen betemette a centerpályát.

A képgaléria ide kattintva megtekinthető!

Kaposváron az NB II-es csapat játékosai szerda délután kezdték a lapátolást, de a pénteki, Pápa elleni mérkőzés megrendezéséhez a szurkolók segítségére is szükség van, ezért a Rákóczi FC vezetősége arra kérte a klub szimpatizánsait, hogy aki tud, csütörtök reggel kilenctől segítsen a játékteret borító hótakaró eltávolításában. A segítők munkáját a Paks elleni mérkőzésre szóló belépőjeggyel is meghálálják.

Az MTK játékosai sem lustálkodtak, inkább havat lapátoltak, méghozzá a Sándor Károly Akadémia hallgatóival együtt, Garami József és Tamási Zsolt vezetésével. A hó vizes, nehéz, és olyan mennyiségű, hogy géppel, hótolóval, hómaróval nem lehet rajta dolgozni.

A helyzet Székesfehérvárom sem tökéletes, de az alábbi videó arról tanúskodik, hogy van esély a Siófok péntek esti vendégjátékának megrendezésére.