NB I

Újabb forduló marad el?

Itt a húsvét, itt a nyúl, Fradi–Eger három-null! Helyett... Nem kizárt, hogy az időjárás ismét közbeszól!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ki látott már ilyet? Havazás húsvétkor? Nem is akármilyen, hiszen a két héttel ezelőtti országos hótakarót idézi a jelenlegi helyzet. A gyerekek már azt találgatják, hogy idén vajon kézen fogva jön-e a húsvéti nyuszi a mikulással? A Rangadó.hu pedig arra volt kíváncsi, hogy a szerdai állapotok szerint hol tudnak élvonalbeli meccset rendezni hétvégén, és hol nem?! Találgatások helyett telefont ragadtunk, és az illetékeseknél érdeklődtünk…

Cikkünk folyamatosan frissül!

Kaposvár–Pápa, péntek, 17 óra

A Rákóczi Stadionban is téliesre fordult az időjárás. Közel 25-28 centis hó borítja a játékteret. Szerda reggel is folyamatosan havazott. Próbálják takarítani a pályát, de ez jelenleg még elég nehéz. Az MLSZ versenybizottsága csütörtökön ül össze, ekkor dönt majd a hétvégi bajnoki forduló sorsáról – tudtuk meg Takács Róbert technikai vezetőtől.

Videoton–Siófok, péntek, 19 óra

Székesfehérváron is rengeteg hó esett, jelenleg is takarítják a pályát. Remélhetőleg most már enyhülni fog az időjárás – tájékoztatott Szabó Gergő sajtófőnök.

MTK–Honvéd, szombat, 14 óra

„Veszélyben a hétvégi rangadó” – írja az MTK honlapja, amely arról tájékoztat, hogy az NB I-es csapat tagjai és a Sándor Károly Akadémia hallgatói Garami József és Tamási Zsolt vezetésével közösen lapátolják a havat a Hidegkuti stadionban. A hó vizes, nehéz, és olyan mennyiségű, hogy géppel, hótolóval, hómaróval nem lehet rajta dolgozni. A Honvéd elleni bajnoki mérkőzés az időjárás további alakulására való tekintettel is bizonytalan!

Paks–Haladás, szombat, 15 óra

A tolnai városban sem havazik már, de éjszaka még esett, ezért 23 centi vastag fehér takaró borítja a zöld gyepet. Zomborka Zoltán sajtófőnök elmondta, hogy a klub kis traktora is takarítja a pályát, de szerda délután 3 órára nagy közös hólapátolást hirdettek, így a szurkolók és a játékosok együtt tisztíthatják meg a játékteret a csapadéktól.

Kecskemét–Pécs, szombat, 16 óra

Nyitray András, a KTE sajtófőnöke elmondta, hogy jelenleg 15-20 centis hótakaró borítja a pályát. Kedden is havazott, és éjszaka is, de szerda délelőttre elállt. A hőmérséklet enyhül, a hó olvad, de az időjárás-jelentés csütörtöktől vasárnapig esőzéseket jósol.

– Nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy fognak kinézni a következő napok. Ha le is olvad a hó, a pálya nagyon saras lesz. Ráadásul, ha az a nem kevés eső is megérkezik, amit ígérnek, nálunk is csak iszapbirkózás lehet futball helyett. Géppel nem lehet rámenni, mert tönkretesszük a pályát, éppen ezért sok munkást hólapáttal szintén nem lehet ráengedni. Várjuk, hogy milyen döntés születik, illetve milyen lesz a pálya állapota – mondta Nyitray András.

Ferencváros–Eger, vasárnap, 18.30

Jelenleg 20-25 centis hó borítja a Puskás Stadion gyepszőnyegét. Kollégáimmal minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy szombat délutánra megfelelő állapotba hozzuk a pályát – mondta a Rangadónak Kiss György, a Budapesti Olimpiai Központ vezetője.

Debrecen–Újpest, vasárnap, 16.30

Debrecenben még szerda reggel is esett a hó, csak a délelőtti órákban állt el. A pályát letakarították, letolták a havat a játéktér két oldalára. A talaj egyelőre nagyon mély, úgyhogy várják a jó időt. Ma még biztosan nem lehetne meccset rendezni a pályán, de ha a következő napok enyhülést hoznak, akkor a hétvégén biztosan mérkőzésre alkalmas lesz a debreceni stadion gyepszőnyege – tájékoztatott Szilágyi Sándor, cégvezető.

Győr–Diósgyőr, vasárnap, 18.30

Jelenleg is esik a hó a kisalföldi megyeszékhelyen, Lencse Gyula technikai vezető szerint mégsem veszélyezteti a vasárnapi mérkőzést. Kézi erővel lehet takarítani a pályát, amely alatt működik a fűtés is, ráadásul erős pluszfokokat jósolnak a hét második felére. Amit meg kell tenni az adott fázisban, azt a szakemberek meg is teszik, ezért Győrben biztosan kiváló körülmények között kerülhet sor a DVTK vendégjátékára! Ha a szövetség központilag máshogy nem dönt…

MLSZ: „Csakis a csapatokon múlik”

– Eddig még nem jelezték az egyesületek, hogy bármilyen gondjuk lenne. Minden sportszervezetnek az a kötelessége, hogy a saját pályáját alkalmassá tegye a játékra, hiszen mégiscsak az első osztályról van szó, ezzel egyébként nincs is gond egyik egyesület részéről sem – mondta Csiki Károly, az MLSZ versenyigazgatója. – A helyzet annyiban másabb a két héttel ezelőttihez képest, hogy most az utak járhatók, és a hétvégére már futballmérkőzésekre alkalmas időt jósolnak a meteorológusok. Jelenleg havasak a pályák, de csakis a csapatokon múlik, hogy letakarítják e stadionok gyepszőnyegét. Délután versenybizottsági találkozó lesz, de eddig úgy tűnik, hogy a forduló elhalasztása egyelőre nem kerül napirendre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik