NB I

Távoli bombák, közeli célok

A Győri ETO két magyar góllal győzött hazai pályán a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga 21. fordulójának záró mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 21. forduló
Győri ETO FC – Diósgyőri VTK 2-0 (1-0)
Győr, 2500 néző. Játékvezető: Solymosi
Győr: Sztevanovics – Svec, Takács Á., Lipták, Völgyi – Pátkai (Trajkovics, 57.), Kamber, Kronaveter (Pilibaitis, 77.) – Kink (Dudás Á., 84.), Strestík, Varga R. Edző: Pintér Attila
DVTK: Ribánszki – Vági, Gohér, Vadász, Kádár – Bacsa (Gallardo, 62.), Takács P., Elek Á., Luque (Seydi, a szünetben) – Tisza T. (Fernando, 87.), Rudolf G. Edző: Szentes Lázár
Gólszerző: Varga R. (18.), Völgyi (68.)
Kiállítva: Elek Á. (85.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első percekben a Diósgyőr volt bátrabb. Ez helyzetekben eleinte nem mutatkozott meg, de aztán Luque a tizenhatos jobb sarkáról lőtt, Sztevanovics azonban szépen védett a rövid saroknál. A 18. percben Luque remek passzt kapott a baloldalon, de Lipták Zoltán szorításában nem tudott kapura lőni az ötös közeléből. A másik oldalon helyzet sem kellett a gólhoz: Varga Roland harminc méterről, középről remekül találta el a labdát, Ribánszki László keze alatt megpattant, és a kapu jobb alsó sarkába vágódott (1-0).

A 27. percben Völgyi Dániel tekert be balról, a hosszú oldalon Svec visszafejelte a labdát, Kronaveter pedig estében a kapu fölé lőtt hét méterről. A 35. percben Kronaveter jól tekert be egy szabadrúgást, az ötösnél Strestík csúsztatott centikkel a kapufa mellé. A negyvenedik percben Rudolf Gergely kapott jó passzt a baloldalon, de 14 méterről az oldalhálóba lőtt.

A második felvonás elején is a borsodiak voltak aktívabbak: Rudolf szerzett labdát, majd Elek Ákos lőtt középről, a tizenhatos előteréből, de lapos lövését Sztevanovics megfogta. Az 54. percben nagy lehetőséget szalasztottak el a diósgyőriek: középen Rudolf Gergely iramodott meg a labdával két hazai védővel szemben, majd Seydit választotta, aki nem tudta beadni a teljesen üresen érkező Tisza Tibornak a labdát. A 68. percben Völgyi nagyjából harminc méterről bombázott a hálóba, szabadrúgásból. Ribánszki hiába úszott a levegőben, csak hozzáérni tudott a labdához (2-0).

A 85. percben Elek Ákos nagyon csúnyán letalpalta Pilibaitis sípcsontját, ezért a játékvezető kiállította. Játékban nem vallott kudarcot, sőt egyenrangú partner volt a DVTK, de gólt nem tudtak szerezni, a győriek viszont két távoli bombával közelebb léptek végső céljukhoz, a bajnoki cím megszerzéséhez.

– Vasárnap délután azt hittük, húsvét helyett karácsony van, úgy szakadt a hó, de ebben a fordulóban még így is az egyik legjobb pálya volt a győri – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Hajszán Gyula, a Rába ETO és a magyar válogatott egykori legendás játékosa. – A két csapat főleg az első félidőben focizott jó tempóban, bár sok hibával, ám ez a csúszós talajnak tudható be. Mindkét együttes megpróbált a pálya bizonyos helyein labdát szerezni. A második félidőben főleg a DVTK törekedett arra, hogy a hazaiak ne tudják felépíteni a játékot, ezért megtámadták a labdakihozatalt. Ezen a talajon az egy-kétérintős játékokban benne van a hibalehetőség, el is akadtak az akciók. Két pontrúgás után eldöntötte a meccset, és megérdemelten nyert az ETO. A Diósgyőr támadójátéka gyenge volt, Rudolf Gergelynek nem volt társa ezen a meccsen. Látszott, hogy egyénileg jó futballista, de nem tudott kivel összejátszani. A váratlan húzásai, testcselei bejöttek, de nem tudott kinek passzolni, mert ledarálták, egyedül volt. A Győr azt játszotta, amit kellett a három pontért. Úgy láttam, Ribánszki László mindkét gólban benne volt. Völgyi szabadrúgása megpattant, de szerintem a kapus rossz helyen állt. Az első gól előtt viszont rosszul számította ki a labda útját. Az első félidő kimondottan jó volt a körülményekhez képest, a másodikban kicsit leült a játék, de ez a győriek részéről tudatosabb volt. Azt vártam, hogy a DVTK megpróbál jobban kijönni, és kicsikarni az ikszet.

Olvasói sztorik