NB I

Rakaczki Bence a gyógyulás útján

A sikeres csontvelő-transzplantációt követően hazaengedték.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Rakaczki Bence, a DVTK leukémiával küzdő 19 éves kapusa megnyerte egészségéért folytatott meccsét, most mindenki azon van, hogy ne legyen visszavágó – ezzel a sporthasonlattal élt Nagy Kálmán, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettese keddi sajtótájékoztatóján, Miskolcon.

A professzor úgy fogalmazott: a sikeres csontvelő transzplantációt követően Rakaczki Bencét hazaengedték. Elmondta azt is: mindeddig a fiatal sportoló felépülése érdekében nem tájékoztatták a médiát a gyógykezelésről, hogy nyugodt legyen a légkör. Közlése szerint Rakaczki Bence az elmúlt év novemberében került az osztályra a leukémia egy sajátos és nehezen kezelhető formájával.

A kemoterápiás kezelést követően csontvelő átültetésen esett át a fiatalember, egy amerikai őssejt-bankból, megfelelő donortól származó sejteket ültettek be neki – mondta Nagy Kálmán, hozzátéve: a beavatkozástól már több mint ötven nap telt el, a vizsgálatok alapján pedig nem találtak olyan sejtet, amely az eredeti betegségét létrehozta.

Rakaczki fizikai állapota jó, a beültetést is jól viselte, így mindenki abban bízik, hogy ismét a DVTK kapujába állhat – mondta Nagy Kálmán, megjegyezve azt is: kezelése idején az osztály dolgozói egy futball-labdát is sterilizáltak neki.

Rakaczki János, a kapus édesapja a sajtótájékoztatóján azt közölte: fia lélekben megerősödött, sokat olvasott, és rajta keresztül is köszöni mindenkinek azt a külföldről és belföldről érkezett számtalan támogatást, buzdítást, amelyet felépülése érdekében kapott – írja az MTI.

Olvasói sztorik