NB I

Súlyos beteg a Diósgyőr kapusa

Súlyos betegséget diagnosztizáltak a Diósgyőr kapusánál: Rakaczki Bence leukémiában szenved.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 19 éves kapus állapotának szinten tartásához vérre van szüksége. A család arra kéri a szurkolókat, hogy aki tud, segítsen.

Rakaczki idén került a DVTK felnőtt keretébe, és a diósgyőriek utolsó négy tavaszi bajnokiján védte a csapat kapuját. Közben írásbeli érettségi vizsgát is tett, de a szóbeli részt már a betegágyból teljesítette. Szépen indult a karrierje, de a bajnokság után jelezte, hogy gyengének érzi magát, és izomfájdalmai vannak, az orvosi vizsgálat pedig szomorú eredményt hozott – írja a klub honlapja.

A Semmelweis Kórháznál (Miskolc, Bottyán utca 3.) található Miskolci Vérellátó Állomáson adhatnak vért a szurkolók szerdánként 9 és 18 óra között. A vérvételnél jelezni kell, hogy azt – úgynevezett irányított véradás formájában – Rakaczki Bencének szánják. A vérellátó gondoskodik arról, hogy a vérkészítmény a fiatal labdarúgóhoz kerüljön. Vért 18 év fölötti egészséges emberek adhatnak, ehhez fényképes igazolvány és a véradó TAJ-száma is szükséges. Rakaczki vércsoportja 0 Rh+, de várnak minden szurkolót, mert lehet, éppen valamelyik sorstársának tudnak segíteni.

A DVTK régi-új másodedzője, Dzurják József is ebben a betegségben szenvedett, de hatszáz napja tünetmentes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik