NB I

Kiszurkolná a hat pontot

A sérvműtéten átesett Koltai Tamás csak otthonról nézheti a románok és törökök elleni meccset, de bízik a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem csak a szurkolóit, de a lágyéksérvvel hétfőn megoperált Koltai Tamást is elveszítette a magyar válogatott a Románia elleni világbajnoki selejtezőre. A Győri ETO 25 éves játékosra négy hétig Pintér Attila vezetőedző sem számíthat a Diósgyőr és a Pécs elleni bajnoki meccseken. A középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt a sérüléséről, a válogatott esélyeiről, illetve arról, hogy szerinte bajnok lesz-e az ETO.

– Adja magát a kérdés: hogy van?
– Köszönöm, megvagyok. Éppen most értem haza a kórházból, túl vagyok már a nehezén – mondta Koltai Tamás.

– Hogyan derült ki, hogy lágyéksérve van?
– Az egyik edzésen történt az eset. Volt egy rossz mozdulat, ami után éreztem, hogy van valami gond a lágyékomnál. Megpróbáltam utána edzeni, de nem tudtam, ezért úgy döntöttünk, hogy mihamarabbi orvosi beavatkozásra van szükség. Így négy hét múlva már visszatérhetek, és edzésbe állhatok. Ha fájdalommal dolgoztam volna, akkor pedig esélyes, hogy jobban rásérülök, ezért is sürgettük a műtétet.

– Milyen lesz kívülről nézni a válogatott soron következő mérkőzéseit?
– Már a múlt héten eldőlt, hogy nem lehetek ott a válogatottal, azóta már feldolgoztam, de persze még mindig bánt, hogy csak külső szemlélő lehetek. Azért remélem, lesz még lehetőségem címeres mezben szerepelni…

– Mire számít a románok és a törökök ellen?
– Szeretném kiszurkolni a hat pontot, habár nagyon nehéz lesz mindkét találkozó. A románok ellen azért, mert nem lesznek nézők, a törökök elleni pedig pont a nézők miatt lehet nehéz, hiszen egy igazi katlan várja majd a fiúkat Isztambulban. Azonban úgy érzem, hogy a szakmai stáb és a csapat képes arra, hogy kihozza a válogatottból a maximumot.

– Klubcsapata, a Győr kétszer nyert idén, de az a fajta magabiztosság, ami ősszel jellemezte a csapatot, talán hiányzott…
– Én is úgy érzem, hogy nem ment gördülékenyen a játék, bár azt se mondanám, hogy rosszul játszottunk. A mérkőzések alatt akadtak döcögősebb időszakok, de azért is vagyunk jó csapat, mert így is tudtuk hozni a meccseket.

– Bajnokok lesznek?
– Mindenki azt akarja. Persze most a Diósgyőr elleni mérkőzésre koncentrálunk, hiszen az következik. Én személy szerint nagyon akarom, hogy bajnokok legyünk, csak tenni kell érte, de úgy gondolom, a saját kezünkben van a sorsunk.

Olvasói sztorik