NB I

Nehezen nyert a listavezető Győr

A sereghajtó Siófok ellen 2-1 lett a vége.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 19. forduló
Győri ETO FC – FGSZ Siófok 2-1 (1-0)
Győr, 4000 néző. Játékvezető: Radványi
Győr: Sztevanovics – Svec, Had, Lipták, Völgyi – Pátkai, Kamber, Trajkovics – Strestík (Dudás, 71.), Varga R., Kink (Kvilitaia, 83.). Edző: Pintér Attila
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Deák, Tímár, Fejes, Windecker – Pál Sz., Kecskés, Melczer V., Nagy T. (Fodor M., 85.) – Máté J. (Mokánszki, 67.). Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Trajkovics (39., 61.), illetve Máté J. (65.)
Kiállítva: Fejes (84.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A listavezető Győr hazai pályán nehezen győzött 2-1-re a sereghajtó Siófok ellen az OTP Bank Liga 19. fordulójának utolsó szombati mérkőzésén, így megőrizte kilencpontos előnyét a tabella élén.

Az első félidőben kiegyenlített játékot láthattak a nézők. A siófoki kapusnak, Kurucz Péternek eleinte sok dolga volt: tíz perc után Lipták, majd Trajkovics fejesét kellett védenie, de ezt követően egyre ritkábbak voltak a kaput veszélyeztető próbálkozások mindkét oldalon. Tízperces üresjárat után ismét jöttek a lehetőségek itt is, ott is, a 25. percben például óriási siófoki helyzet maradt ki: Windecker teljesen tisztán törhetett kapura, de 15 méterről kicsivel a jobb sarok mellé lőtt. A 33. percben Tarmo Kink futott el a jobb oldalon, lövésszerű beadása azonban elsuhant az ötösnél érkező Trajkovics lába előtt.

Megélénkült az ETO támadójátéka, a 35. percben Pátkai Máté nagyjából 15 méterről lőtt kapura, de a labda levágódott egy védőjátékos kezéről. A játékvezető nem ítélt büntetőt, a labda Varga Roland elé került, de hét méterről csúnyán fölé bombázott. A másik oldalon Pál Szabolcs lőtt a léc fölé, aztán a 39. percben megszerezte a vezetést a Győr: Strestík kapta a labdát a baloldalon, középre adott, Trajkovics pedig az ötösnél csukafejessel vette be a Siófok kapuját (1-0).

A második félidő elején csupán néhány helyzetecskét hozott, kevés izgalommal. A 61. percben aztán újabb góllal jelentkezett a házigazda: Svec adta be jobbról a labdát, a hosszú saroknál érkezett Völgyi, aki fejjel a középen robogó Trajkovicshoz játszott, ő pedig három lépésről a kapuba fejelt (2-0). Aki ezután kiütéses győri sikerre számított, annak csalódnia kellett, mert a 65. percben szépített a Siófok! A baloldalán Fejes kitűnően ívelt középre, majd egy lefejelés után Máté János elé perdült a labda, a csatár pedig nyolc méterről, élesen a hálóba lőtt (1-2). Öt perccel később jöhetett volna az egyenlítés: Windecker lőhetett 17 méterről, de csavart labdája arasznyival elment a jobb felső sarok fölött.

A 81. percben Fejes reklamált, három perc múlva pedig szabálytalankodott, mindkét kihágás sárga lapot ért, úgyhogy gyorsan összejött neki a piros is. A 88. percben Dudás játszotta magát tisztára a tizenhatos előterében, becsapta Fodor Marcellt, de a lövése elment a jobb kapufa mellett.

– Langyos, és iramában, színvonalában közepes mérkőzést láttam. Mindkét csapat az általa megszokott felállási formában kezdett. Mindenki arról beszél, hogy a siófokiak nem vallottak szégyent. Szerintem egy NB I-es csapatnak nem is szabad szégyent vallania Győrben – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, a magyar futball iszonyait és viszonyait egyaránt kiválóan ismerő Sport Zoltán. – Ennél többet vártam mindkét csapattól. Gyenge mérkőzésnek indult, az első tíz percben nem volt feljegyeznivaló momentum. Rövid passzokkal próbálkoztak a csapatok, aztán a hazaiak hosszú labdákra váltottak, de a magas siófoki védők lefülelték ezeket. A Győrnek és a Siófoknak is voltak lehetőségei rögzített helyzetek után, de nem mutatkozott meg a táblázaton elfoglalt helyezéskülönbség. Az ETO takaréklángon égett, a Siófok pedig viszonylag jó kezdés után hozzászürkült ellenfeléhez. Trajkovics volt a Győr legjobbja, nem csak azért, mert megszerezte a vezetést egy szép kombináció után. A szünetben megérdemelten volt az előny a hazaiaknál.

Szakértőnk szerint a második félidőben nem változott semmi. A győriek ritmusváltása után érezhető volt, hogy jön a második gól, és hamarosan meg is érkezett.

– Ez is egy nagyon szép kombináció után született. A Győr jobban játszott, felszabadultabb lett, és úgy tűnt, el is döntheti a meccset, sőt akár kiütéssel nyerhet – mondta Sport Zoltán. – A Siófok második félidei első lehetőségéből szépített. De kérdem én: ha élet-halál kérdés a pontszerzés, akkor egy félidőben egy helyzet nem kevés? Mert ezután a siófokiakban nem volt benne a gól, az ETO pedig nem erőlködött. Azt hittem, a hazaiak felszabadultabbak, dinamikusabbak lesznek, hiszen az első fordulóban nyertek, és kilencpontos előnnyel vezetik a tabellát. Így is megérdemelten nyertek. Azt hallottam, hogy a győrieknek szenvedniük kellett a masszív Siófok ellen, de én nem láttam szenvedést. A Siófok végig becsületesen küzdött, de nem láttam olyan támadójátékot, amelyben benne volt a gól. A Siófoknak elég, hogy megnehezíti az ellenfél dolgát? Attól még nem fog benn maradni…

Olvasói sztorik