NB I

Szombathelyi siker a szenvedős meccsen

Nyugodtabban, bátrabban, felszabadultabban kell játszania a Siófok ellen 2-1-re nyerő Haladásnak.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 18. forduló
Szombathelyi Haladás – FGSZ Siófok 2-1 (0-1)
Szombathely, 2500 néző. Játékvezető: Oláh G.
Haladás: Rózsa D. – Schimmer, Guzmics, Fehér Z., Devecseri (Búrány, 82.) – Simon Á. (Németh M., a szünetben), Iszlai – Radó, Nagy G., Halmosi – Andorka (Gyurján, 58.). Edző: Artner Tamás
Siófok: Kurucz – Fehér Zs., Takács Z., Tímár K., Windecker (Horváth B., 83.) – Kecskés, Fejes – Melczer (Nyári T., 72.), Nagy T., Pál Sz. – Máté J. Edző: Horváth Károly
Gólszerzők: Iszlai (tizenegyesből 70.), Halmosi (tizenegyesből 76.), illetve Nagy T. (39.)
Kiállítva: Iszlai (74.), ill. Takács (70.)

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A tavaszi nyitányon a Haladás az utolsó helyezett Siófokot fogadta. Ezúttal kellett először az új, szigorú beléptetési rendszert alkalmazniuk a szombathelyieknek, ezért fél négy tájban már hosszú sorok kígyóznak a pénztáraknál – írja a klub honlapja.

Az Ausztriából hazatérő Márkus Gábor előtt a Haladásnál próbálkozott, de nem tartottak rá igényt, végül Siófokra igazolt. A fiatal játékos hiába várta a szombathelyi meccset, egyelőre nincsenek rendben a papírjai, ezért nem játszhatott. A vendégek új játékosai közül Takács Zoltán, Tímár Krisztián és Máté János is kezdő volt.

Kiegyenlített játékot hoztak az első percek, a szombathelyiek nagyon igyekeztek, tíz perc alatt harmadszor futottak lesre. A 11. percben a Siófok előtt is adódott lehetőség, de Takács Zoltán hét méterről a kapu fölé emelt. Ezután már a vendégek kezdeményeztek többet, szögletekből és oldalról belőtt labdákkal próbálkoztak. A 27. perc mégis a Haladás juthatott volna előnyhöz: egy hazaadást Kurucz lábbal próbált megszelídíteni, de a labda mellé rúgott, amely a jobb kapufa mellett pattogott el.

A 36. percben Radó András kapott labdát a jobb oldalon, lövése a bevetődő Fejesről a baloldalon érkező Halmosi Péter elé pattant, aki 11 méterről a félig üres kapu helyett a jobb oldalhálóba bombázott. Két perc múlva Kecskés jobboldali beadását Nagy Tamás tíz méterről a bal sarokba fejelte, ezzel a Siófok szerzett vezetést (0-1). A Haladás nagyon fásultan, tompán játszott, a látogatók nem érdemtelenül vezettek a szünetben.

Mezőnyjátékkal telt a második felvonás első negyedórája. A 63. percben Halmosi rúgta Fehér Zsolt kezére a labdát a tizenhatoson belül, ám hiába reklamált, a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 68. percben viszont már igen, mert Takács visszahúzta Radót a tizenhatoson belül. A vétkest kiállították, a tizenegyest pedig Iszlai Bence higgadtan a jobb sarokba lőtte a balra vetődő Kurucz mellett (1-1). A 74. percben Iszlai rúgta fel Pál Szabolcsot, ezért megkapta a második sárga lapját, egyben a pirosat is.

Két perccel a kiállítás után megszerezte a győztes gólt a házigazda: Radó baloldali beadásába Timár Krisztián a tizenhatoson belül kézzel ütött bele. Ez is büntető volt, a tizenegyest Halmosi a jobb sarokba helyezte (2-1). A hajrában hiába próbálkozott a Siófok, miután leginkább a Haladásnál volt a labda, már nem változott az állás, kiszenvedte a győzelmet a szombathelyi együttes.

– A győzelem nagyon dicséretes, és a szezonnyitó meccsen mindig nagyon fontos. Az időjárás és a játék is csalóka volt: szezon eleji – értékelte a látottakat a Rangadó.hu szakértője, Andorka Gábor, a Haladás és a Veszprém egykori kapusa. – A kapott gól rányomta a bélyegét a meccs kétharmadára. Nem volt folyamatos a játék, de a tizenegyesekkel sikerült olyan eredményt elérni, ami a jövőre nézve bíztató. Az akarat megvolt, ez pozitív. Az első forduló így is, úgy is elsülhet. Bár a játék nem volt kiemelkedő, mégis győzni tudott a csapat, ez fontos. A Siófok és az Eger is kikapott, tehát most már végképp csak előre kell néznie a Haladásnak, és nyugodtabban, bátrabban, felszabadultabban kell játszania. Persze, a pálya talaja nem volt tökéletes, de ahhoz képest jó volt, amire számítani lehetett. A jövő hétvégi, diósgyőri meccs biztosan jobb produkciót hoz, mert ott felszabadultabban, bátrabban játszhatnak a szombathelyiek, hiszen nincs vesztenivalójuk. Ezen a meccsen nagyon fontos volt, hogy nyerjenek.

Olvasói sztorik