NB I

A hozzáállásukra nem lehet panasz

Kecskés Tamás és társai fejben már a szombathelyi sárdagasztásra is felkészültek.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Igaz, hogy 2-1-re megnyerte a Vasas elleni visszavágót a Siófok, 4-3-as összesítéssel mégis az angyalföldi gárda jutott a legjobb négy közé a Magyar Kupában. A Balaton-partiaknak már csak az NB I-re kell koncentrálniuk, ahol kemény harcra számíthatnak tavasszal, ha ki akarják harcolni a bennmaradást. Kecskés Tamás, a sereghajtó csapat rutinos középpályása a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a lehetőségekhez képest becsülettel felkészültek a folytatásra, legelőször pedig a Haladás ellen lesz alkalmuk bizonyítani, ahol nem csak az ellenféllel, de a körülményekkel is meg kell birkózniuk.

– Sajnos az első mérkőzést szúrtuk el – tekintett vissza a Vasas elleni Magyar Kupa-párharcra Kecskés Tamás. – Mivel a budapesti találkozón kétgólos hátrányba kerültünk, így a visszavágón nem sikerült a bravúr, de úgy gondolom a hozzáállásunkra nem lehetett panasz. Az első rúgott gólunk után úgy éreztem, sikerülhet elérni a célunkat, de a Vasas is betalált, onnantól pedig már kapkodóvá vált a játékunk. Sajnálom, hogy így alakult, és nem sikerült továbbjutnunk, most csak a bajnokságra kell koncentrálnunk.

– Hogy sikerült a felkészülésük? Az időjárás mennyire hátráltatta a munkát Siófokon?
– Volt problémánk a felkészüléssel, hiszen az időjárási körülmények Siófokon sem voltak a legkedvezőbbek a téli hónapokban, edzőtáborba pedig nem mentünk. Azonban úgy gondolom, a lehetőségek ellenére érdemi munkát tudtunk végezni, és tisztességesen felkészültünk arra, hogy tavasszal megpróbáljuk kiharcolni a bennmaradást.

– Takács Zoltán és Tímár Krisztián érkezése mekkora erősítést jelenthet a védelemben?
– Mivel a válogatottban is pályára lépett játékosról van szó, egyértelmű, hogy erősítést jelentenek nekünk, akik a rutinjuknak köszönhetően nagy hasznunkra lehetnek. Az biztos, hogy az érkezésükkel stabilabbá vált a védekezésünk.

– Szombathelyre látogatnak a nyitófordulóban, ahonnan sokáig olyan híreket is lehetett hallani, hogy elmarad a mérkőzés a pálya alkalmatlansága miatt. Felkészültek a sárdagasztásra is?
– Maximum fejben lehet felkészülni erre, külön speciális gyakorlatok nincsenek az ilyen esetekre. Úgy gondolom az a csapat fog érvényesülni Szombathelyen, amelyik jobban tud alkalmazkodni a körülményekhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik