NB I

Tizenegyesek döntöttek a Vasasnak

Bár ez még csak a Magyar Kupa-negyeddöntő első meccse volt, a Siófok mégis büntetőkkel kapott ki.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A negyedik percben a siófokiak szögletét Fehér Zsolt a felső lécre fejelte. Ezt követően a mezőnyben pattogott a labda, a játékosok igyekeztek alkalmazkodni a zord körülményekhez és a pocsék talajhoz. A tízedik percben Bobó fejelt az ötösről a kapu fölé. Három perccel később a vendégek kapusa, Kurucz Péter luftot rúgott, Bobóhoz került a labda, de nagy meglepetésében nem találta el jól. A 22. percben Windecker József előrevetődve fejelt kapura, de Szatmári Zoltán szépen védett. Újabb két perc elteltével Katona Máté ívelt be a baloldalról, de a felugró Bobó a kapu fölé fejelt – tudósít a Vasas honlapja.

A 27. percben jött az első nagy hazai gólhelyzet: Jackob Wilson egy előreívelt labdát szépen hátrahúzott, de a berobbanó Bastian Hohmann a kapu fölé lőtt. A 35. percben Bobót lerántották a siófoki védők, tizenegyes! Nikolov az elmozduló kapus mellett középre lőtte a labdát (1-0). Két perc telt el, amikor Bobó húsz méterről eleresztett lövését Kurucz bravúrral védte.

A második félidő kezdetén a védelmek jól zártak mindkét oldalon, így a csatárok nem tudtak támadóhelyzetet kialakítani. Az 54. percben Bastian Hohmann ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, erre is tizenegyest adott a játékvezető. A büntetőből Nikolov higgadtan a kapu bal oldalába helyezte a labdát (2-0). A 62. percben Máté János jobboldali beadását Dajics a kapu fölé lőtte. Egy perc múlva jött a harmadik Vasas-gól: Cseke nagyszerűen ugratta ki a leshatáron induló Popovicsot, aki rávezette a kapusra, majd a hálóba lőtt (3-0).

A 71. percben Kiss Zoltán megkapta második sárga lapját, így kiállni kényszerült. A 83. percben Katona Máté megmozdulását látta szabálytalannak a bíró, és a változatosság kedvéért tizenegyest ítélt, a büntetőt Pál Szabolcs végezte el, és a jobbra mozduló Szatmári mellett a kapu bal oldalába lőtt (3-1). A 88. percben Jackob jobboldali beadásáról a kapu torkában Szilágyi Péter csupán centikkel maradt le. A lefújás előtti utolsó másodpercben Cseke Benjámin támadta a kaput, de a lövése elment a kapufa mellett.

A Vasas egyértelmű uralta a mérkőzést, Nikolov ismét tévedhetetlen ítéletvégrehajtónak bizonyult, a 3-1 pedig komoly előnyt jelent a legjobb négy közé jutás felé vezető úton.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés

Vasas FC – FGSZ Siófok 3-1 (1-0)

Gólszerzők: Nikolov (37., 54. mindkettőt tizenegyesből), Popovics (65.), illetve Pál Sz. (tizenegyesből 83.)

Olvasói sztorik