NB II

A játékra van a legnagyobb szüksége

Máté János sok góllal szeretne hozzájárulni a Siófok bennmaradásához, majd helyet követelne magának a Fradiban is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros tavaly nyáron igazolta le a másodosztályban, a PFLA színeiben gólkirályi címet szerző Máté Jánost. Az ősszel a Fradiban kilenc élvonalbeli meccsen lépett pályára, és egy gólt szerzett. A téli átigazolási időszakban több csapat is szerette volna megszerezni a 22 éves csatárt, aki végül a sereghajtó Siófokkal állapodott meg, fél évre. Az NB II-ben tavaly 17 gólt rúgó fiatal játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, jól érzi magát új együttesében, és elég motiváltnak érzi a gárdát ahhoz, hogy bennmaradjanak az első osztályban.

– Nagyszerűen érzem magam Siófokon, úgy látom, az első pillanattól kezdve befogadtak a társak – mesélte Máté János. – A bennmaradást illetően mindenki nagyon motivált az együttesnél, hiszen csak akkor érhetünk el bravúrokat, ha mindenki hisz a sikerben. Úgy gondolom, több olyan játékos is érkezett a csapathoz, aki erősítést jelent. Alakulóban van a gárda, nemsokára már tétmérkőzést fogunk játszani a Magyar Kupában, és az is nagy motivációt jelent, hogy a Vasas kiejtésével elődöntőbe juthatunk. Az már egy szép eredmény lenne számunkra, és akár kiugrási lehetőség is.

– Több kérője is akadt, miért pont a Siófok csapatát választotta?
– Szerencsés helyzetben voltam, hiszen valóban több kérőm akadt. Voltak olyan csapatok is, akik végleg vittek volna, de a Ferencváros mindenképp ragaszkodott hozzám, és kikötötte, hogy csakis kölcsönben távozhatok fél évre. Ennek persze én is örültem, hiszen ez azt jelenti, hogy a későbbiekben terveznek velem. Ez a dolog tehát máris szűkítette a kört, a másik feltétel pedig az volt, hogy rivális csapatokhoz lehetőleg ne menjek. Ez a Fradinak is jó valahol, és természetesen nekem is, hiszen így olyan helyre kerültem, ahol rendszeres játéklehetőséget kaphatok. Igazából ezért esett a Siófokra a választásunk, itt biztos a játéklehetőség, nekem pedig arra van jelenleg a legnagyobb szükségem, hogy minél többet játsszak. Ez nekem is egy fejlődési lehetőség, illetve az FTC is profitálhat ebből, hiszen játékban vagyok továbbra is, és ha nyáron visszatérek, akkor remélhetőleg egy sokkal erősebb Máté Jánost kapnak vissza.

– Tavaly gólkirályi címet szerzett a Puskás Akadémia színeiben, miért nem maradt a klubnál?
– Ez egy elég komplikált dolog. Amikor gólkirály lettem, elég sok lehetőséget kaptam mindenhonnan. A Videotonnál nagyon sokat tanultam, és rengeteg fejlődtem, amiért hálával is tartozom a klubnak, hiszen Felcsúton szenzációs körülmények között készülnek a fiatalok. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy váltanom kell, a Ferencváros ajánlatát pedig nem tudtam visszautasítani. Utólag bizonyosodott is, hogy jó döntést hoztam, mert a Fradi-szurkolóktól hatalmas támogatást kapok, ami nagyon sok erőt ad nekem. Úgy gondolom, hogy minden focistának az álma, hogy az ország első számú csapatában futballozzon. Aki nem szerepelt a Ferencvárosban, az nem tudja, hogy milyen az egész Fradi-közeg.

– Nemrégiben egy felkészülési mérkőzést játszottak a PFLA ellen, milyen érzés volt pályára lépni?
– Furcsa érzés volt, mindenkit ismertem a pályán, hiszen szinte kivétel nélkül évekig fociztam velük. Nem csak egy egyszerű felkészülési meccs, hanem inkább egy nosztalgiamérkőzés volt számomra ez a találkozó. Olyan érzés volt, mintha csak egymás között játszanánk, és jöttek vissza a szép emlékek. Kellemetlenül jött ki a meccs végén, hogy kaptam egy rúgást, ami miatt aztán meg is sérültem, és egy-két hetet ki kell hagynom.

– Mit vár a tavasztól?
– Mindenféle közhely nélkül szeretnék minél több gólt rúgni, és ezzel segíteni a csapatot, így hozzájárulni a bennmaradáshoz. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Siófok jövőre is az NB I-ben szerepeljen. A Fradi felé is jelezni szeretném, hogy nyártól helyet követelnék magamnak a csapatban.

címlapfotó: vidi.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik