NB I

Az utolsónál is előre lehet lépni!

Molnár Marcell nem érezte jól magát Siófokon, de szakmailag nem tartja rossz lépésnek az elmúlt fél évet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Közös megegyezéssel távozott az FGSZ Siófok csapatától Molnár Marcell. A fiatal támadó az MTK-ban nevelkedett, onnan igazolt tavaly nyáron a Balaton-partiakhoz. A közös munka viszont nem tartott sokáig, hiszen már most télen távozott az együttestől. Molnár a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, közös megegyezéssel bontották fel a szerződését, hiszen ő és a szakmai stáb sem volt elégedett az elmúlt időszakkal. Hozzátette, bár szakmailag az MTK-t jobbnak tartja a somogyi csapatnál, egyáltalán nem visszalépésként tekint az elmúlt fél esztendőre.

– Meglepte, hogy távoznia kell?
– Nem ért váratlanul a döntés – válaszolta a Siófokról távozó Molnár Marcell. – Igazából én sem éreztem túl jól magam a csapatnál, és a vezetőség sem volt elégedett a teljesítményemmel. Emiatt jeleztem, hogy ha valóban nem felel meg a teljesítményem a vezetők elvárásainak, akkor bontsuk fel a szerződésemet. A vezetők beleegyeztek, így közös megegyezéssel távoztam a csapattól.

– A felkészülési időszak hajrájában járunk. Nehéz ilyenkor új csapatot találni?
– Jelen pillanatban elég nehéz. Nem is igen volt még ajánlatom az elmúlt napokban. Egy-két megkeresés volt alacsonyabb osztályokból, de konkrét ajánlatot még nem kaptam. A felkészülés ezen szakaszában már nagyon sok helyen véglegesnek tekinthető a játékoskeret, nagyon kevés együttes keres még játékosokat. Nem egyszerű feladat ilyenkor bekapcsolódni egy másik csapat munkájába.

– Reálisan hol kaphat lehetőséget? Külföld, NB I, vagy egy alacsonyabb osztályú csapatnál?
– A külföldi szerződés az elmúlt fél év után nem hiszem, hogy összejönne. Ott leginkább a statisztikát nézik, támadóként pedig nálam nagyon hiányoznak az őszi mutatókból a gólok, illetve a meccsek. Az NB I-re sem látok sok esélyt, talán a tabella második felében elhelyezkedő csapatoknál tudnék inkább érvényesülni. Úgy érzem, leginkább egy alacsonyabb osztályú csapatban van esélyem újra rendszeres játéklehetőséghez jutni, és onnan tudnám újra felküzdeni magam.

– Hogyan tekint vissza az elmúlt fél évre? Szakmailag visszalépés volt az MTK után a Siófok?
– Szakmailag előrébb tart az MTK, ez tény. A tabellán elfoglalt helyezések is ezt bizonyítják. De azt egyáltalán nem mondanám, hogy szakmailag visszalépés lett volna Siófokra igazolni. Siófokon is el tudtam sajátítani új dolgokat. A fejlődés egyén függő, egy dobogós csapatnál is vissza lehet fejlődni, ha úgy áll a munkához az ember, és egy sereghajtó csapatnál is előrébb lehet lépni, ha kitartóan dolgozik.

Olvasói sztorik