Hírek

Habzsi-dőzsi Siófokon?

Horváth Károly a nyáron felelőtlen ígéretet tett: ha Bajner Bálint bemutatkozik a Bundesligában, akkor az ő kontójára ehet-ihat a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az elmúlt hétvégén a Mönchengladbach elleni találkozón bemutatkozott a Dortmund első csapatában Bajner Bálint. A 71. percben csereként szállt be, így debütálhatott a német Bundesligában. A 22 éves csatár tavaly nyáron Debrecenben és Siófokon sem kellett, a Honvédnál is edzett, a Borussia viszont leigazolta a tartalékcsapatába. Mivel az ősz folyamán ragyogóan teljesített, elvitték a felnőtt keret téli, spanyolországi edzőtáborozására. Két eltiltásnak köszönhetően két héttel ezelőtt már leülhetett a kispadra, legutóbb pedig pályára is léphetett a német élvonalban.

A szombathelyi születésű labdarúgó tavaly nyáron több edzőmérkőzésen is pályára lépett a Siófok színeiben, Horváth Károly vezetőedző-ügyvezetőt azonban nem győzte meg túlságosan a teljesítményével, ezért nem tartottak rá igényt. Talán szerződtették volna, de csak a korábban megbeszéltnél alacsonyabb összegért. Különös helyzet, hogy egy játékos, aki nem kellett a magyar bajnokság kiesőhelyén álló gárdának, fél évvel később a német élvonalban focizik, méghozzá a bajnokcsapatban.

Ennek kapcsán a siófokiak mestere érdekes kijelentést tett még tavaly, ugyanis a Rangadó.hu információi szerint azt ígérte, hogy amennyiben Bajner Bálint bemutatkozik a német első osztályban, akkor a csapat az ő számlájára ehet-ihat, amit csak akar. A sors fintora, hogy a debütálás megtörtént, mi pedig kíváncsiak voltunk arra, hogy a szakember megbánta-e már az elejtett mondatot.

– Fontos megemlíteni ezzel kapcsolatban azt a tényt, hogy ezt a nyári állapotára értettem. Ilyen szempontból Bálint eléggé korlátozva volt, olyan egészségügyi problémája volt a nyáron, ami egyébként orvosi papírral is alá volt támasztva, hogy emiatt volt némi fenntartásom azzal kapcsolatban, hogy akár a Bundesligában, akár máshol szerepelni tud. Természetesen nagyon örülünk neki, hogy bemutatkozott a német első osztályban, és hiányoltuk, hogy a Bayern München ellen már a keretben sem kapott helyet – mesélte Horváth Károly.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik