NB I

Bajner Bálint bemutatkozott

A Borussia Dortmund fiatal magyar csatára életében először lépett pályára a német Bundesligában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bajner Bálint személyében újabb magyar lépett pályára a német Bundesligában. A Borussia Dortmund fiatal támadója a Borussia Mönchengladbach elleni, vasárnapi mérkőzés 71. percében csereként kapott lehetőséget Jürgen Klopp vezetőedzőtől.

Tavaly nyáron Debrecenben, Siófokon és a Honvédnál sem kellett, a Borussia Dortmund viszont leigazolta a tartalékcsapatába. Mivel az ősz folyamán ragyogóan teljesített, elvitték a felnőtt keret téli, spanyolországi edzőtáborozására. Két eltiltásnak köszönhetően egy héttel ezelőtt már leülhetett a kispadra a Bundesligában, most pedig pályára is léphetett!

A fiatal magyar játékos harcosan futballozott – a nagy igyekezetben akadt egy ápolást kiváltó, vétlennek tűnő könyöklése is –, igyekezett megjátszható lenni, de gólhelyzetbe nem sikerült kerülnie. A mérkőzés egyébként 1-1-es döntetlennel ért véget.

A szombathelyi Bajner Bálint 2007-ben, az FC Sopron színeiben mutatkozott be a magyar élvonalban, majd rögtön külföldre került, előbb a román CF Liberty Salonta, majd az angol West Ham United játékosa lett. Bekerült az U19-válogatottba, amellyel Európa-bajnoki bronzérmet nyert, s edzője, Sisa Tibor javaslatára szerződtette a Budapest Honvéd. 2011 nyarán próbajátékon járt Németországban, Angliában és Olaszországban is, végül az itáliai Sulmona Calcio együttesébe ment. Tavaly nyáron Debrecenben, Siófokon és a Honvédnál sem kellett, sőt Skóciában és Angliában is próbálkozott, mielőtt a Borussia szerződtette.

A német élvonal másik vasárnapi mérkőzésén a Greuther Fürth hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a harmadik helyen álló Bayer Leverkusen ellen. A Fürth egyik magyar légiósára sem számíthatott: Stieber Zoltán sérült, Varga József pedig a múlt heti piros lapjáért kapott eltiltását tölti.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik