NB I

Elsápadt, de most már fellélegezhet

Megússza a műtétet a szombathelyiek fiatal középpályása, Kalász Milán, aki már edzésbe is állt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Két hónap alatt a mennyből a pokolba! Nagyjából így jellemezhetjük a közelmúltat Kalász Milán szemszögéből. December elején léphetett pályára életében először kezdőként az élvonalban, és a listavezető Győri ETO ellen megszerezte pályafutása első NB I-es gólját. Aztán február elején már arról számoltunk be, hogy a Haladás húszéves középpályása térdműtét előtt áll, és akár féléves kihagyásra is kényszerülhet. Nos, a legrosszabb verzió helyett a legjobb érvényesült, mert az operáció helyett végül egy injekció jelentette a megoldást a fiatal játékos vissza-visszatérő fájdalmaira.

„Tíz nap múlva fognak véleményt formálni az orvosok arról, hogy hatásos volt-e az injekció, tehát elkerülhető-e az operáció?” – írtuk február nyolcadikán, az említett tíz nap tehát lejárt, és egyelőre úgy néz ki, a beavatkozás egyértelműen használt. Kalász már elkezdte az edzéseket a csapattal, és fokozatosan kapcsolódik be a közös munkába. Egyelőre fájdalommentes, és ha addig nem lesz panasz, akkor csütörtöktől ismét százszázalékos munkát végezhet.

– Mióta küszködik a térdével?
– Legeslegelőször nyáron jelentkezett a fájdalom, egy mérkőzés után egy-két napig éreztem, aztán elmúlt – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Kalász Milán. – Ez így ment a továbbiakban is, volt, hogy előjött, majd elmúlt, sőt néha csak pillanatokig tartott, illetve volt, hogy két hónapig egyáltalán nem is fájt. Januárban, amikor elkezdtük az edzéseket, rosszabb lett. Akkor sem volt olyan vészes, hogy ki kellett volna hagynom edzéseket vagy mérkőzéseket, de egyre többször és sűrűbben fájt.

– Mit szólt, amikor megtudta, hogy elkerülhető a műtét?
– Mindenképpen jó hír volt, hiszen korábban például a mozaikplasztika is szóba került. Akkor bizony elsápadtam, hiszen fél évet kellett volna kihagynom utána, artroszkópos műtét esetén pedig két-három hetet. Ez az injekció nagyon nagy felüdülés volt, reménykedem, hogy a továbbiakban sem lesz gond, ha nekiállok rendesen edzeni.

– Most már minden rendben?
– Csütörtökön lesz két hete, hogy megkaptam az injekciót, és azon a héten hétfőn edzettem utoljára, tehát két és fél hetet kellett kihagynom. Múlt csütörtökön kezdtem a futóedzést, de nem éreztem azt a fájdalmat, amit korábban. Most még fokozatosan terhelem a térdemet, fokozatosan szállok be a munkába, és majd csütörtökön lehet újra rendesen edzenem.

– Milyen tavaszt remél a csapattól és önmagától?
– A csapattól mindenképpen jó tavaszt várok, hiszen a Haladást tavaszspecialistának tartják, ezek az időszakok mindig jobban sikerülnek, mint az őszi szezonok. Az alapozás a körülményeket tekintve jól sikerült, bízom benne, hogy az első nyolcban ott leszünk. Szerintem sokkal előrébb végzünk, mint ahol most állunk. Remélem, ez a sérülés a továbbiakban nem hátráltat, minél több mérkőzésen szóhoz tudok jutni, minél többet játszhatok, hogy bizonyíthassak.

Kulcsár is a felépülés útján

A másik szombathelyi térdsérült, Kulcsár Kornél nem úszta meg operáció nélkül, így az ő esetében a felépülés is hosszabb időt vesz igénybe, de már biciklizhet, úszhat, és az erősítést sem hanyagolja.

Olvasói sztorik