NB I

Megműtenek két Haladás-játékost

Eldőlt, hogy Kalász Milán és Kulcsár Kornél sem lesz ott a bajnoki rajton, mert térdműtét vár rájuk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kulcsár Kornél térdében a külső porc ketté van törve, ez azonnali beavatkozást igényel. A 21 éves középpályás a műtét után három-négy héttel kezdheti el a mozgást – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére a játékos ügyeit intéző Illés Zoltán menedzser.

A közelmúltban Artner Tamás vezetőedző így nyilatkozott: „Kulcsár Kornélnak bevizesedett a térde. Három-négy kiló súlyfelesleggel érkezett vissza hozzánk, vélhetően ez is közrejátszik sérülésében.” Nos, a mostani vizsgálatok során kiderült, hogy szó sincs súlyfeleslegről, a testzsír-százaléka négy százalékkal csökkent. Lehet, hogy a testtömegre nem fogyott, de ez azért van, mert rendszeresen konditeremben (is) edz. A dupla munka miatti fokozott terhelés, illetve az, hogy ilyen hidegben rendszeresen műfüvön edz, nyírta a térdét.

Hasonló, de súlyosabb Kalász Milán sérülése, de az ő térdével kapcsolatban a pontosabb kép csak a műtét során fog kiderülni. Elképzelhető, hogy úgynevezett mozaikplasztikára lesz szükség. Ebben az esetben a 20 éves középpályásra hosszú, 6-8 hónapos kihagyás vár, amíg újra edzésbe állhat.

Székesfehérváron Mohácsi János doktor az MR-vizsgálat után kiemelte, hogy erre az ellenőrzésre már régen sort kellett volna keríteni, akkor talán megelőzhető vagy csillapítható lett volna a probléma. Úgy vélte, Kulcsár és Kalász részéről is nagy akaraterő kellett, hogy ilyen állapotban eddzenek, mert elég komoly fájdalommal járhatott. A két fiatalt a hétfői nap folyamán egy másik specialista, Majzik Ernő doktor is megvizsgálta, és megállapodtak, hogy még ezen a héten sor kerül az operációkra.

Eddig a tények, azt pedig már csak mi tesszük hozzá – és nem a Haladás bírálataként –, hogy Kalász Milán, aki Vas megye elsőszámú csapatának utánpótlás-válogatott élsportolója, Szombathelyen február végére kapott MR-időpontot, ezért volt okvetlenül szükség a székesfehérvári vizsgálatra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik