NB I

Búrány alapember maradna

A Haladásnál tavasszal is balhátvédként számítanak Búrány Zoltánra, aki megkedvelte új posztját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizenhárom mérkőzésen lépett pályára az őszi szezonban Búrány Zoltán. A Haladás szabadkai születésű játékosa – aki hároméves korában költözött családjával Szegedre, és a Tisza Volánban nevelkedett – alapember lett csapatában. Igaz, jobblábasként a balhátvéd posztján szerepelt – írja a delmagyar.hu.

– Mivel rendszeresen játszom, természetesen megkedveltem az új posztomat – mondta a korábban védekező középpályásként szereplő 23 éves labdarúgó. – Persze, tanulnom kell még a posztot, azt, hogy mennyit szabad előremennem egy meccs során, és a beadásaim sem az igaziak még. Igyekszem képezni magam, hogy ballal is megoldjam azokat a helyzeteket, amelyeket jobbal már meg tudok.

Szombathelyen nem gördítenek akadályt a kispályás futball elé, így Búrány Zoltán ismét pályára léphetett a Kék Mókus Kupán. Az alapozó munka január kilencedikén kezdődött, szerdán pedig már edzőmeccset is játszott a Haladás, amelyet 5-1-re nyert az Ajka ellen.

– Egy félidőt voltam a pályán, és ismét a balhátvéd poszton szerepeltem. Közölték velem, hogy tavasszal is itt számítanak rám, éppen ezért fontos, hogy fejlődjek – fogalmazott a 97 élvonalbeli meccsnél járó futballista. – A vezetők azt a célt tűzték ki elénk, hogy a legjobb nyolc között végezzünk, mivel jelenleg két pontra vagyunk ettől a pozíciótól, ez egyáltalán nem reménytelen feladat. Sőt azt gondolom, hogy mivel a télen nem nagyon igazolunk, és nem kell a csapatépítéssel vesződni, már az első meccseken képesek lehetünk a jó játékra, így akár a hatodik hely is meglehet.

Olvasói sztorik