NB I

Győzni mennek Győrbe!

Bacsa Patrik ugyanolyan jó csapatnak tartja saját együttesét, mint a listavezető ETO-t.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Pestmegyeifoci.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három felnőtt válogatott játékosát, Kádár Tamást, Rudolf Gergelyt és Elek Ákost a világbajnoki selejtezők, fiatal csatárát, Bacsa Patrikot pedig az U21-válogatott edzőtáborozása miatt kellett nélkülöznie a Diósgyőr együttesének. A húszéves, saját nevelésű támadó a Paks elleni felkészülési mérkőzésen két gólt szerzett, és Finnország ellen is pályára lépett.

– Nagyon hasznos volt az edzőtábor, a csapat kezd összeérni. Jó volt a hangulat és a játék is, hiszen mindkét meccsünket megnyertük. Idén még nem kaptunk ki, és gólt sem kaptunk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Bacsa Patrik. – A paksiak teljes csapattal álltak fel, ami már önmagában egy nehézségi szint volt. Nyilván máshogy álltak hozzá, mintha bajnoki meccs lett volna, de ezúttal is nyerni akartak. Volt olyan időszak, amikor jó játszottak, de akkor mindig képesek voltunk gólt rúgni, ezért nem tudtak kibontakozni.

A fiatalok együtt nézték a tévét péntek este, amikor a felnőttek a románokkal játszottak világbajnoki selejtezőt, majd a Finnország elleni felkészülési meccs után visszatértek klubcsapataikhoz. A diósgyőriek az élvonal 21. fordulójának utolsó mérkőzésén lesznek érdekeltek, vasárnap este ugyanis a listavezető Győr otthonában lépnek pályára.

– Szerencsénk van, hogy vasárnap játszunk! Minden adott a győzelemhez, ami szükséges. Erre a mérkőzésre sem kell máshogy készülnünk, hiszen minden találkozóra úgy megyünk, hogy megnyerjük. Jó formában van az ETO, vezeti a tabellát, de mi ugyanolyan jó csapat vagyunk, ezért győzelemre számítunk – magyarázta Bacsa Patrik.

Szentes Lázár: Mi is felkészültünk

– Minden csapatnak gondot okozna, ha tíz napra négy játékosát kölcsönvenné a válogatott. Az elmúlt napokban a havazás miatt csak műfüvön tudtunk tréningezni, a meccs viszont füvön lesz, amihez megfelelően kell alkalmazkodnunk. Ismerem az ellenfél edzőjét, így biztos vagyok benne, hogy alaposan feltérképeztek minket, de mi is készültünk a zöld-fehérekből – mondta a klub honlapján Szentes Lázár vezetőedző.

Két játékos biztosan nem tart a diósgyőri csapattal Győrbe: Abdouraman kisebb műtét előtt áll, Gosztonyi András pedig a Haladás ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját, de az egy mérkőzésre szóló eltiltását azóta nem tudta letölteni, mert a Siófok elleni találkozót későbbre halasztották.

Olvasói sztorik