NB I

Kokó nyomdokain

Az U21-válogatottban kétszer is eredményes Radó András azon dolgozik, hogy Kovács István után idővel őt is számításba vegyék a felnőtteknél is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden a mérkőzés mindkét gólját magára vállalta Radó András az U21-válogatott finnek elleni felkészülési találkozóján (2-0). A Haladás játékosa 19 éves kora ellenére klubcsapatában is alapembernek számít, igaz, bajnoki találkozón tavaly augusztusban volt legutóbb eredményes A fiatal támadó a Rangadó.hu érlelődésére mesélt a finn-meccsről, az U21-válogatott esélyeiről a selejtezőcsoportban, barátja, Kovács István debütálásáról a nemzeti csapatban, valamint a Haladás és saját maga teljesítményéről is.

– Elégedett lehetek, hiszen úgy érzem, a csapat is nagyon jól játszott, és nekem is jól ment a játék – mondta a keddi utánpótlásmeccsről Radó András. – Az időjárás ellenére a pálya talaja egész jó volt, alaposan letakarították, úgyhogy ezzel nem volt probléma. A finn csapat jól szervezett együttes benyomását keltette, ezért is örülhetünk, hogy szinte végig mi irányítottunk, igaz a második félidő elején mezőnyben fölénk tudtak nőni az északiak, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg.

– Milyen esélyeket jósol az U21-válogatottnak a nyáron kezdődő Európa-bajnoki selejtezőkre?
– A spanyolok kiemelkednek, toronymagas esélyesei a csoportunknak. Persze, a többi csapatot sem kell lebecsülni. Az osztrákokkal már játszottunk, és akkor kikaptunk három-egyre. Szóval nem lesz sétagalopp, de lehet esélyünk arra, hogy a második helyet megcsípjük.

– Mennyire motiválja, hogy korábbi csapattársa, a nem sokkal idősebb Kovács István már a felnőtt válogatottban is bemutatkozhatott?
– Jól ismerem Kokót, nagyon örülök neki, hogy behívták a válogatottba, és Románia ellen pályára is léphetett. Megérdemelte, hiszen a teljesítményével rászolgált erre. Én is azért dolgozom, hogy előbb-utóbb számításba vegyenek a felnőtteknél is.

– Klubcsapata, a Haladás is jó formában van, hiszen hatmeccses veretlenséget tudnak felmutatni. Milyen folytatásra számít?
– Úgy gondolom, hogy még előrébb léphetünk a tabellán, hiszen a Halinak köztudottan a tavaszi idénye az erősebb, bízom benne, hogy most is így lesz. Jól kezdtük a bajnokságot, egy Siófok elleni győzelemmel, illetve az is bravúrnak számít, hogy Diósgyőrből elhoztunk egy pontot.

– Habár az U21-válogatottban rendre eredményes, az NB I-ben elég régen szerzett gólt. Mennyire bosszantja ez?
– Nyilván bosszant, hiszen egy támadó mindig azon van, hogy sok gólt szerezzen, de úgy érzem, ha a gólszerzésből nem is, a csapatjátékból azért kivettem a részem, hiszen három tizenegyest is kiharcoltam. Nem feltétlenül az a lényeg, hogy én szerezzem a gólt, hanem, hogy a csapat eredményes legyen, de persze szeretnék már betalálni bajnokin is.

Olvasói sztorik