Hírek

U21: Radó duplájával vertük a finneket

Radó András az első félidőben szerzett vezetést, majd a hajrában eldöntötte a Finnország elleni felkészülési meccset.

Kapcsolódó cikkek

U21 felkészülési mérkőzés
Magyarország–Finnország 2-0 (1-0)
Gyirmót
Magyarország: Jova – Szolnoki, Jagodics, Poór, Farkas N. (Juhász D., a szünetben) – Vécsei (Szakály A., 81.), Windecker – Szécsi M., Radó (Gyurján, 90.), Bacsa (Bese, a szünetben) – Ugrai (Vernes, a szünetben). Szövetségi edző: Róth Antal

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hózáporban, de letakarított, tiszta pályán játszotta az U21-válogatott a finnek elleni edzőmérkőzést. Az első tíz percben még a körülményekkel ismerkedtek a játékos, majd átvettük az irányítást, és a félidő végéig óriási fölényben futballoztunk. A 13. percben csapatunk legaktívabb támadója, Radó András találta telibe a jobb kapufát, majd Bacsa Patrik és Ugrai Roland is lőhetett volna gólt, de ezek a helyzetek még kimaradtak– tudósít az MLSZ honlapja.

A 25. percben egy jobb oldali akció végén Radó kapott remek labdát Szolnoki Rolandtól, majd egy átvétel után az öt és feles jobb sarkától a jobb sarokba helyezett (1-0). A folytatásban sem lettek veszélyesebbek a finnek, továbbra is a magyar válogatott dominált, de a mieink némileg visszavettek a tempóból, egygólos vezetésnél ért véget a félidő.

A fordulás után a finnek feljebb tolták a védekezésüket, kiegyenlítetté vált a játék, de a nagyobb helyzetek így is a magyar válogatott előtt adódtak. Radó konstans veszélyt jelentett a kapura, de Szécsi Márknak és Bese Barnabásnak is voltak szép megoldásai a támadó harmadban, Vécsei Bálint pedig szabadrúgásból lőtt felső kapufát.

A vendégek becsülettel próbáltak támadni, de hiába uralták a játékot az utolsó félórában, Jova Levente kapuja nem forgott veszélyben. A 89. percben egy labdaszerzés és gyors kontratámadás végén Radó került ismét helyzetbe, és nem is hibázott, az öt és feles bal sarkától a léc alá bombázott (2-0), beállítva a végeredményt.

– Az első félidőben végig mi irányítottuk a meccset, az ellenfélnek egy kidolgozott helyzete sem volt – értékelt a mérkőzés után Róth Antal. – Az első félidőben a helyzetkihasználás terén volt némi hiányérzetem, rengeteg lehetőségünk volt, több gólt is lőhettünk volna. A második félidőben nem változott az ellenfél harcmodora, inkább mi lettünk kissé óvatosabbak, és sokáig nem tudtunk kijönni a kapunk elől. A játékosokat dicséret illeti, mert becsülettel, fegyelmezetten végigdolgozták a mérkőzést.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik