Hírek

Harmadszor is döntetlen

Szerb–magyar U21: irreális körülmények között reális 0-0 Szabadkán.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A magyar U21-válogatott gólnélküli döntetlent ért el Szabadkán a szerb korosztályos csapat ellen a Regionális Bajnokság csoportkörében – írja az MLSZ honlapja.

Míg a Regionális Bajnokság őszi, hazai meccse gólzáporos, 3-3-as döntetlent hozott a szerbek ellen, addig Szabadkán nem a támadókról szólt a találkozó, a kilencven perc alatt egyik fél sem tudott gólt szerezni. Ebben jelentős része volt az optimálistól jelentősen elmaradó pályaviszonyoknak, a göröngyös, hepehupás talajon a legegyszerűbb technikai megoldások is komoly kihívás elé állították a két csapat játékosait.

A körülmények olyannyira megnehezítették a felek dolgát, hogy jóformán gólhelyzetek sem alakultak ki, a kilencven perc alatt egy-egy kecsegtető lehetőséget jegyezhettünk fel mindkét oldalon. Feltűnően sok volt a pontatlanság, a látvány ezúttal hiányzott a játékból, a küzdőszellemre viszont nem lehetett panasz, a mieink jól semlegesítették a házigazdák fizikális fölényét, így végig kiegyenlített volt a találkozó.

– Szerbiában jó eredménynek számít a döntetlen, főleg annak tükrében, hogy néhány éve még rendre alulmaradtunk mostani ellenfelünkkel szemben – mondta Róth Antal szövetségi edző. – Az utóbbi időszakban viszont rendre kiegyenlített meccseket tudunk vívni a szerbekkel, javultak az eredményeink is, ami feltétlenül pozitívumnak számít. A játékosoknak ma elsősorban a rossz pályaviszonyokat kellett legyőzniük, így alakult ki egy küzdelmes összecsapáson a reálisnak mondható döntetlen.

A három döntetlennel álló magyar korosztályos csapat március 22-én, Montenegróban zárja a Regionális Bajnokság csoportkörét.

Regionális Bajnokság, csoportkör, 3. mérkőzés

Szerbia – Magyarország 0-0

Szabadka

Magyarország: Dombó (Nacsa P.) – Poór, Kelemen, Tóth F., Farkas N. – Windecker (Szakály A.), Patvaros (Tölgyesi), Vass P. (Kleinheisler), Pekár (Ugrai), Bacsa – Radó (Skriba)

Olvasói sztorik