NB I

Háromgólos U21-siker a Paks ellen

Róth Antal együttese az első félidőben játszott jobban, de a fordulás után lőtt több gólt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az eredeti tervek szerint péntek délután Montenegróban kellett volna játszania az U21-válogatottnak a Regionális Bajnokságban, de a házigazdák jelezték: pályáik állapota miatt nem tudják megrendezni a találkozót. A válogatott így sem maradt meccs nélkül, az élvonalbeli MVM Paks vállalta a beugró szerepét – írja az MLSZ honlapja.

A viharos szélben nem volt könnyű dolguk a csapatoknak, az első félidőben a válogatott alkalmazkodott jobban a rossz időjárási viszonyokhoz, többet birtokolta a labdát, veszélyes támadásokat vezetett és Radó András találatával a hetedik percben a vezetést is megszerezte: a középpályán eladott labdával kilépett a szombathelyi fiatal, majd 14 méterről a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-0).

A fordulás után a paksiak kerültek labdabirtoklási fölénybe, a válogatott többnyire védekezett, viszont nagyszerűen alkalmazta a kontratámadások fegyverét. Az 58. percben Bacsa Patrik kilépett egy rosszul hátrafejelt labdával, és hét méterről a kapuba lőtt. Tíz perccel később Vernes kiugratásával ismét Bacsa lépett ki, és a kivetődő Németh Gábor fölött a bal alsó sarokba emelt (3-0).

– Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, hiszen egy rutinos, jó játékerőt képviselő NB I-es csapatot sikerült legyőznünk – mondta Róth Antal a mérkőzés után. – A meccs sok tanulsággal szolgált, szerettünk volna végig dominálni, de a jó első félidő után a másodikban több technikai hibát is vétettünk, és már csak kontrákra futotta az erőnkből. Örülünk, hogy a Paks elvállalta ezt a mérkőzést, és a montenegrói túra elmaradása ellenére sikerült egy jó meccset játszanunk.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország U21 – MVM Paks 3-0 (1-0)

Telki. Játékvezető: Szőts

U21: Jova (Dombó, a szünetben) – Szolnoki (Baráth, a szünetben), Jagodics (Batik, a szünetben), Kelemen, Farkas N. (Juhász D., a szünetben) – Szécsi M. (Gyurján, a szünetben), Windecker, Szakály A. (Vécsei, a szünetben), Bacsa – Radó, Ugrai (Vernes, a szünetben). Szövetségi edző: Róth Antal

Paks: Németh G. – Heffler T., Éger, Fiola, Szabó J. (Czinger, 72.) – Kovács G. (Sifter T., a szünetben), Bartha, Báló (Lázok, a szünetben), Könyves (Pintér N., 72.) – Tököli (Pap, 72.), Vayer (Heffler N., a szünetben). Edző: Tomiszlav Szivics

Gólszerzők: Radó (9.), Bacsa (58., 68.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik