NB I

Néztek, mint a moziban

Szakály Attila elmesélte, hogy a felnőtt és az U21-válogatott tagjai közös mozizáson vettek részt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem csak a felnőtt válogatottunk tölti ezt a hetet Telkiben, ugyanis az U21-es fiúk is edzőtáboroznak, és keményen munkával készülnek a közelgő Európa-bajnoki selejtezőkre. Ott van Róth Antal szövetségi edző keretében az a Szakály Attila is, aki másfél hete, a Diósgyőr otthonában mutatkozott be kezdőként az NB I-ben. A Haladás fiatal középpályása csereként már több ízben pályára lépett az első osztályban, de a kezdő-tizenegyben Miskolcon kapott először szerepet. A húszéves labdarúgó a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, kiváló hangulatban készülnek Telkiben, szerdán például a felnőtt csapattal együtt kapcsolódtak ki, ugyanis közös mozizás szerepelt a programban.

– Jól indult az edzőtábor, bár van néhány sérült játékos – kezdte a körmendi születésű Szakály Attila. – Úgy kezdődött a tábor, hogy hétfőn egy edzésünk volt, kedden pedig kétszer tréningeztünk. Szerdán a felnőtt válogatottal moziba mentünk, egy kis kikapcsolódás jól jött mindkét gárdának. A hangulat kiváló, jövő keddig leszünk itt Telkiben. Pénteken a Paks NB I-es csapatával játszunk edzőmeccset, jövő kedden pedig Finnország korosztályos együttesével találkozunk.

– A Regionális Bajnokság utolsó csoportmeccsét játszották volna Montenegróban, miért hiúsult meg az utazás?
– A montenegróiak az időjárásra hivatkozva lemondták a meccset. Elvileg nagy esőzések voltak arrafelé, ezért majd később lesz megrendezve ez a találkozó.

– Miben mások a válogatottnál az edzések, mint mondjuk a klubcsapatánál?
– Nem annyira fárasztóak, viszont nagyon nagy koncentrációt igényelnek a tréningek. Kis játékok vannak, sok kapura lövéssel. A legnagyobb különbség, hogy itt minden gyakorlatot labdával csinálunk.

– Négyen is Szombathelyről érkeztek az edzőtáborba, vannak ilyenkor klikkesedések, vagy ez nem számít?
– Régebben volt még erre példa, de most már mindenki jóban van mindenkivel.

– A legutóbbi NB I-es fordulóban kezdőként lépett pályára a Haladás csapatában. Bánja, hogy elmaradt a Videoton elleni találkozójuk?
– Nagyon sajnáltam, hogy elmaradt a Videoton elleni összecsapásunk, hiszen megint a keretben lettem volna. Nem tudom, hogy alakult volna a találkozó, de minden bizonnyal a kezdőcsapatban kaptam volna lehetőséget. Az én szempontomból semmiképp nem jött jól ez a szünet, mert sok volt a sérült, ezért is tudtam játszani Diósgyőrben. Nagy valószínűséggel most már felépül mindenki, de harcolok tovább, hogy legközelebb is pályára léphessek az NB I-ben.

Olvasói sztorik