NB I

Minél hamarabb jöjjön a gól

A fokozatosság elvét valló Rudolf Gergely semmit nem akar elsietni, de szeretne újra gólt szerezi.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vissza-visszatérő téma, hogy hol van az igazi Rudolf Gergely?! Az, aki a svédek elleni Európa-bajnoki selejtező utolsó percben győztes gólt lőtt 2011 nyarán! A 28 éves csatár a tavalyi kihagyás és sérülés után az egész őszi, illetve téli időszakot feláldozta, hogy ismét a régi legyen. Az alapozási időszak jó sikerült számára, de a vártnál, és az általa vártál is lassabban nyeri vissza korábbi önmagát. Egervári Sándor szövetségi kapitány ennek ellenére számít a válogatott korábbi alapemberére.

A Románia elleni, pénteki világbajnoki selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón Rudolf Gergely elmondta, hogy a visszatérése során ki kell várni bizonyos fokozatokat, amelyeket sajnos nem lehet siettetni.

– Hogy érezte magát a tavasz eddigi bajnoki meccsein? Az igazi Rudolf Gergely van már a pályán?
– Hosszú időt hagytam ki, de most már egyre jobb formában vagyok, egyre többet bírok. Két meccsen vagyunk túl, ami nem sok, viszont kevés! Nyilván még kellenek tétmeccsek ahhoz, hogy megtaláljam önmagamat – magyarázta Rudolf Gergely. – Futballozni nem felejtettem el, élvezem a játékot, egyre többet akarok játszani, és egyre többet szeretnék nyújtani a pályán. Az edzéseken megismeri az ember a saját csapatát, de igazából a mérkőzések mutatják meg, hogy ki, mit, hogy játszik? Nekem ezek az első tétmérkőzéseim a DVTK-val. Örülök neki, egyre jobban érzem magam és egyre jobb formában leszek.

– Megszerezhető a hat pont ezen a két meccsen?
– Úgy megyek ki a pályára, mint minden játékos, hogy csak a hat pont az elfogadható, úgyhogy mindkét meccset szeretnénk megnyerni. Mindent meg is fogunk tenni ezért a pályán. Bízunk benne, hogy itthon jó játékkal meg tudjuk verni a románokat, még akkor is, ha nem lehetnek ott a szurkolóink a stadionban. A kinti, törökök elleni találkozó is egy fontos meccs lesz, azt sem szabad félvállról venni, de most a románok legyőzése az elsődleges.

– A játékából egy ideje hiányzik a gól. Mennyire érzi ezt tehernek önmagával szemben?
– Azt gondoltam, hogy bírom ugyanazt a terhelést, amit egy éve, de rájöttem, hogy nem, tehát fokozatosság kell mindenben. Most már ott vagyok a pályán, tudok játszani, a következő lépés pedig a gól lesz. Szeretném, ha ez minél hamarabb jönne, de van egy fokozatosság, amit ki kell várni, és ezt sajnos nem lehet siettetni.

– A hétvégén pályára lépett volna bajnoki meccsen, de a forduló elmaradt. Mennyire lehet ez zavaró, vagy befolyásoló tényező?
– Ez nem lehet kifogás, hogy ne verjük meg a románokat, vagy nem játsszunk egy jó mérkőzést. Nyilván jobb lett volna, ha… De sok ilyen ha van, amivel mi nem foglalkozunk, hanem készülünk gőzerővel, és várjuk a pénteki találkozót.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu és társoldalainak híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Olvasói sztorik