NB I

Ő égette el a magyar zászlót!

A román csendőrség azonosította a zászlóégető bukaresti szurkolót. Büntetőeljárás indult ellene.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Azonosították azt a szurkolót, aki a kolozsvári CFR és a bukaresti Rapid hétfői bajnoki labdarúgó mérkőzésen felgyújtott egy magyar zászlót – közölte szerdán a román csendőrség.

„Cornel P., 25 éves bukaresti lakos, a bukaresti Rapid szurkolótáborának tagja ellen büntetőeljárás indult diszkriminációra való felbujtás gyanújával, amit a Btk. 317-es paragrafusa alapján hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel, vagy bírsággal és a sporteseményekről való, egytől négy évig terjedő eltiltással büntetnek” – idézi a román csendőrség közleményét az MTI.

Szerdán Victor Ponta román miniszterelnök is elítélte a bukaresti Rapid szurkolóinak tettét, és reményét fejezte ki, hogy a sportág illetékes szervei által kiszabott büntetés mellett a csendőrség azonosítja az elkövetőket és maximális szigorral alkalmazzák esetükben a törvényt.

A zászlóégetés miatt a romániai első osztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) 30 ezer lej (több mint kétmillió forint) bírsággal és a következő otthoni bajnoki mérkőzés zárt kapuk mögötti megrendezésével sújtotta a bukaresti Rapidot.

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) a honlapján közölt közleményben kért bocsánatot a Magyar Labdarúgó Szövetségtől (MLSZ), Magyarország nemzeti válogatottjától, az ország polgáraitól és a magyar államtól egy felelőtlen szurkoló minősíthetetlen tettéért.

Az MLSZ és a válogatott megelégedéssel vette tudomásul a román szövetség intézkedését és bocsánatkérését. Az MLSZ honlapján olvasható szerdai közlemény szerint „az MLSZ és a válogatott játékosai továbbra sem tartják elfogadhatónak a kolozsvárihoz hasonló szélsőséges cselekedeteket, hiszen a sport egyik alapértéke a felek kölcsönös tisztelete”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik