Hírek

Kérdőre vonja a románokat az MLSZ

Azonnali MLSZ-kérdés a román szövetséghez a hétfői, kolozsvári zászlóégetés ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Az MLSZ hivatalos levélben fordult a Román Labdarúgó Szövetséghez a hétfői CFR Cluj – Rapid Bucuresti bajnoki mérkőzésen történt szélsőséges szurkolói megnyilvánulások, és egy magyar zászló elégetése kapcsán – írja a magyar szövetség honlapja.

Sajtóinformációk alapján a CFR és a Rapid kolozsvári bajnokiján a vendégszurkolók egy szélsőséges csoportja a magyarokat gyalázó rigmusok skandálásával és egy magyar zászló elégetésével hergelte a hazai közönséget, ez utóbbiról felvétel készült.

Az MLSZ levelében tájékoztatást kért a fegyelmi jogkör gyakorlójától arról, hogy a történések kapcsán indult-e fegyelmi eljárás, és ha igen, az milyen eredménnyel végződött, követte-e bármilyen felelősségre vonás.

A Magyar Labdarúgó Szövetség álláspontja szerint egymás kölcsönös tisztelete a sport egyik alapértéke, ezért az ilyen nemkívánatos, a nemzeti érzékenységet sértő incidensek – legyenek azok bármely oldalról – súlyosan sértik a fair play szellemét. Az ehhez hasonló cselekmények száműzése a stadionokból – összhangban az UEFA és a FIFA irányelveivel – közös érdek és feladat.

Olvasói sztorik