NB I

Szalai Ádám beszólt!

Élete egyik legjobb szezonját futja a Bundesligában, mégis a góltalanságáról kérdezték.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Rendkívüli érdeklődés mellett rendezték meg a Románia és a Törökország elleni világbajnoki selejtezőkre készülő magyar válogatott sajtótájékoztatóját az MLSZ edzőközpontjában, Telkiben. A csapatot többek között a német Mainz csatára, Szalai Ádám képviselte, aki jelenleg a góllövőlista negyedik helyén áll, de a Bundesliga hivatalos honlapjának részletes elemzése szerint a szezon végén akár az első helyen is zárhat a rangsorban, hiszen neki eddig neki volt szükséges a legkevesebb lövésre (4,3) ahhoz, hogy betaláljon.

Ehhez képest hétfőn az egyik újságíró azt pedzegette, hogy immár 400 perce nem lőtt gólt, ezen pedig Szalai Ádám alaposan felkapta a vizet… Bár a Rangadó.hu hasábjain nem szoktunk tegeződő stílusú írásokat közölni, mivel a sajtótájékoztatón így zajlott a beszélgetés, szeretnénk minél életszerűbben tolmácsolni az elhangzottakat.

– Klubcsapatodban némileg új poszton játszol. Ez a válogatottbeli szerepedet befolyásolhatja?
– Számomra csak pozitívum, hogy más pozíciót is tudok játszani. Ez is azt mutatja, hogy máshol is bevethető vagyok, illetve a képességeim palettája még szélesebb, nem csak ékként tudok játszani – kezdte Szalai Ádám. – Az elmúlt mérkőzéseken az ék mögötti pozícióban szerepeltem. A klubcsapatunkban ez valamilyen szinten hiányposzt az egész szezon során. Nagyon jól éreztem magamat ebben a szerepkörben, többet voltam játékban. Hogy mindez mennyire lehet befolyásoló a válogatottban, az nem az én dolgom, majd a szövetségi kapitány eldönti.

– Viszonylag régen lőttél gólt Mainzban. Rak ez rád bármilyen nyomást a válogatottban, vagy ez teljesen tiszta lap, és felszabadultan jössz ide, különösebb rossz érzés nélkül?
– Tudod mikor lőttem utoljára gólt?

– Négyszáz perce lőttél utoljára gólt, ha jól tudom.
– Na, akkor felkészült vagy! Igazából ez már megint úgy kezdődik, mint a legelső selejtező előtt, amikor beültem ide, nem lőttem kettő, vagy három mérkőzés óta gólt, egy olyan csapatban, ami három éve még a másodosztályban szerepelt, és elkezdtetek jönni ilyennel, hogy nem vagyok formában, mert nem rúgtam gólt. Most úgy néz ki, hogy életem egyik legjobb szezonját sikerül teljesítenem a Bundesligában, ahol egy-két magyar rekordot már megdöntöttem, és a második kérdésed az, hogy nem rúgtam nem tudom hány perc gólt, és ezt hogy élem meg… Komolyan mondom, ez hihetetlen, hogy minden egyes sajtótájékoztatón kezdjük a negatív dolgokkal, és be is fejezzük a negatív dolgokkal, úgyhogy köszönöm a kérdésed, nagyon jól érzem magamat.

Így fordulhatott elő, hogy a magyar-román meccset felvezető sajtótájékoztatón Szalai Ádám éppen a magyar-román meccsről nem beszélt…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik