Hírek

Szalai ára: hatmilliárd!

Szalai Ádám kapós lett! Bár korábban azt mondták a klubjánál, hogy nem eladó, most kiderült, azért van az a pénz...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szalai karrierjén óriásit lendített, hogy a súlyos sérüléséből visszatérve tavaly remekelt, és a válogatottban is eredményes volt, a Bundesliga jelenlegi idényében pedig igen előkelő helyen áll a góllövőlistán – írja a Bors.

Egy hónapja már volt egy kósza hír, hogy az olasz Lazio érdeklődik a Mainz támadója iránt, de úgy tűnik, annak a híresztelésnek nem volt sok alapja. Most viszont a Bild című bulvárlap „tuti” értesülése szerint az angol Arsenal akarja megszerezni a magyart. Úgy hírlik, a londoni klub azonnal találkozót kér a futballista menedzserétől, mert Arsene Wenger edzőnek Olivier Giroud személyében egyetlen középcsatára maradt, s szüksége van még egyre. A lap megkeresésére a 25 éves játékos vigyorogva csak annyit mondott, hogy ő nem tud semmiről.

Ehhez képest a Bild még rá is kontrázott: szerintük az Arsenal dolgát nehezíti, hogy a német bajnok Dortmund – amely a hírek szerint kész lenne tízmillió eurót, azaz csaknem hárommilliárd forintot kifizetni érte – és az anyagiakban ugyancsak dúskáló Wolfsburg is kivetette a hálóját Szalaira, akinek a szerződése 2015-ig él Mainzban. A klub menedzsere, Christian Heidel nemrégiben azt mondta: nincs az a pénz, amennyiért Szalait elengednék. Most viszont mintha változott volna az álláspont.

– Ha valaki kifizet érte húszmillió eurót, viheti – pontosította a klub álláspontját Heidel. Erre ugyan egyelőre senki nem hajlandó, de német források szerint a Dortmund a felét, azaz hárommilliárdot azonnal letenne Szalaiért, akit a távozásra készülő Robert Lewandowski helyére szerződtetnének.

Ezzel ő lehetne a legértékesebb magyar labdarúgó, hiszen klubcsere során még egyetlen honfitársunkért sem fizettek ki ekkora összeget.

Olvasói sztorik