NB I

„A magyarokat nem lehet így kivégezni”

Az Aranycsapat tagjai szerint sorsdöntő meccsek előtt áll a magyar válogatott.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Egyre közeledik a kulcsfontosságú világbajnoki selejtező, a pénteki Magyarország–Románia mérkőzés. Nem szabad azonban elfelejteni azt sem, hogy a zártkapus találkozó után, jövő kedden Törökországban van jelenése a magyar együttesnek. A meccseket felfokozott hangulat és óriási várakozás előzi meg. Az Aranycsapat legendás hálóőre, Grosics Gyula is kíváncsian várja már a rangadókat, és nagyon szurkol a magyar csapatnak.

– A feladat nem könnyű, különösen azért, mert a románok elleni találkozó sorsdöntő lesz mindkét mérkőző fél számára. Amelyik csapat győztesen jön le a pályáról, az minden valószínűség szerint tovább fog jutni – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésre a Fekete Párduc becenévre hallgató egykori kiváló kapus. – A pénteki meccsre nem lehet tippelni, csak a szurkolni tudunk a győzelemért. Teljesen egyértelmű, hogy a magyarok győzelmére számítok. Zárt stadionban, nézők nélkül ilyen jelentős összecsapást vívni nem kis feladat. A csapatunknak meg kell sokszoroznia a hozzáállását, az energiáját, a lelkesedését. Azon ritka mérkőzések egyike lesz ez, amikor kilencven percig kell hajtani, és kitenni a szívüket a pályára. Nem lehet megmondani, melyik mérkőzés lesz a nehezebb, vagy melyik ellenfél erősebb, vagy éppen gyengébb. A románok elleni találkozónak nem csak sport-, hanem egyéb jelentősége is van. Véleményem szerint mindkét mérkőzés sorsdöntő jelentőséggel bír.

A Rangadó.hu az Aranycsapat legendás védőjét, a 87 esztendős Buzánszky Jenőt is megkereste, aki úgy véli, az előttünk álló két mérkőzés közül a románok elleni bír döntő fontossággal.

– Nagyon szurkolok a csapatnak a románok ellen, mert azért mégiscsak jó a szomszédokkal versenyben lenni. Jó lenne föléjük kerekedni, arról nem is beszélve, hogy ugyanannyi pontja van a két nemzeti gárdának – nyilatkozta a Nemzet Sportolója. – A lényeg, hogy a hazai mérkőzésen bizonyítsuk magunknak, és egész Európának is, hogy bármit csinálnak velünk, akkor is harcolunk és küzdünk azért, hogy eredményes sportolók legyünk. Úgy gondolom, hogy ez a stadionból kizavarás borzasztó. Nagyon sok múlik a románok elleni meccsen, hiszen az első mérkőzés mindig döntő fontossággal bír. Ha sikerülne egy jó eredményt elérni, akkor magabiztosabban mehetünk a törökökhöz, és akkor tudjuk, hogy az a meccs csak előrelépést jelenthet, nem kell harcolni a jövőért. A lényeg, hogy Romániát verjük meg, és akkor nagy lépést teszünk annak érdekében, hogy odaérjünk a második helyre. Természetesen lélektanilag nem túl szerencsés, hogy nézők nélkül rendezik a pénteki összecsapást, de reméljük, hogy a fiúk túlteszik magukat ezen, és csak azért is megmutatják, hogy nem lehet kivégezni bennünket. A fiúknak kell mindent belerakni a meccsbe, hiszen a szurkolók támogatása sajnos hiányozni fog.

A válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Gyirmót jelenlegi vezetőedzője, Csank János a két találkozó után négy pontot vár a nemzeti együttestől.

– Nagyon nehéz mérkőzések elé néz a válogatottunk, és nyilvánvalóan óriási a tét is. A csapatok hasonló játékerőt képviselnek. Egészen biztos, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni – magyarázta a Vác, a Videoton, a Ferencváros és a Zalaegerszeg egykori mestere. – Abban is biztos vagyok, hogy mindenki maximális erőbedobással fog küzdeni. A két mérkőzésen legalább négy pontot kellene szerezni, úgy gondolom, hogy ez benne van a csapatban. Az egyik ellenfelet mindenképpen le kell győznünk. Nem hiszem, hogy a törököket idegenben meg tudjuk verni, pokoli hangulat lesz ott, illetve a törökök nagyon jó versenyző típusok. Komoly támogatást is kapnak a szurkolóktól, úgyhogy ilyen szempontból én talán a románokat verhetőbbnek érzem. Nagyon nehéz eltalálni, hogy mi következik. Mint szurkoló, bízom benne, hogy megszerezzük a négy pontot a két meccsen, de szakemberként azt kell mondanom, hogy rettentően nehéz lesz. Nüánszokon fog múlni, hogy melyik csapat tud majd felülkerekedni a másikon. Nagyon nem ideális, hogy szurkolók nélkül kell pályára lépnünk. Rettentően kellemetlen lesz ekkora nyomásnál csendben játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik