NB I

Csak egészség legyen és összhang

Bogdán Ádám sérülése már a múlté, de a csapatnak még gyakorolnia kell a védekezést.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Bogdán Ádám a közelmúltban sérülés miatt nem állhatott klubcsapata, az angol Bolton Wanderers rendelkezésére. A kapus már korábban elmondta, hogy nem súlyos az eset, így a Románia elleni, március 22-i világbajnoki selejtezőn nem lesz akadálya a játékának. A magyar válogatott hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: szerinte biztosan elegendő lesz a következő néhány nap, hogy a felforgatott, például Juhász Rolandot is nélkülözni kényszerülő védelem az edzések során összeszokjon.

– Milyen stádiumban van a sérülése?
– Jó állapotban vagyok, tulajdonképpen egészségesnek nyilvánítottak a csütörtöki edzésen. Egyet tudtam edzeni a klubcsapatommal, hétvégén nem játszottam, de a sérülésem rendbejött – mondta Bogdán Ádám.

– Kik azok a román játékosok, akikre kapus-szempontból különösen készülni kell?
– A csatárokra, de egyelőre nem szeretnék bővebben foglalkozni ezzel, hiszen még nem végeztük el az elemzéseket, de a hét folyamán nyilván erre is sor kerül, és akkor pontosabb válaszokat tudok adni erre a kérdésre.

– A védelem nem játszhat a megszokott összetételben. Ez a néhány nap elegendő az összhang kialakítására?
– Bízom benne, hogy elegendő lesz, igazából más lehetőségünk nem nagyon van… Elegendőnek kell lennie, és biztos vagyok benne, hogy az is lesz. A hét folyamán nyilvánvalóan fogunk védekezést gyakorolni, ahogyan támadást is, és kialakítjuk azt az összhangot, ami ahhoz kell, hogy minél jobb és szervezettebb legyen a védelem.

Olvasói sztorik