Hírek

Jenei: nem kell félniük a magyaroknak!

Szerinte Románia előnyt élvez a zártkapuk miatt, a meccs végeredménye azonban megjósolhatatlan.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

Ha rendben ment a felkészítés, nem kell félnie a magyar válogatottnak attól, hogy üres lelátók előtt játssza pénteken a Románia elleni világbajnoki selejtezőjét. Legalábbis így véli Jenei Imre – derül ki a Bors cikkéből.

Az egykor magyar és román szövetségi kapitányként is dolgozó szakember nem csodálkozik azon, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság jóváhagyta a FIFA januári, zártkapus meccset elrendelő döntését, miután az Izrael elleni, tavalyi találkozón civilizálatlanul viselkedett néhány tucat magyar néző. Úgy véli, Románia előnyt élvez, a meccs végeredménye azonban megjósolhatatlan. Ha ő lenne bármelyik csapat trénere, azt kérné játékosaitól, hogy ne foglalkozzanak a körülményekkel.

– Ha rajtam múlik, a nőket és a gyerekeket beengedtem volna a kilencven percre, ahogy ilyen döntés már román és török bajnoki meccseken is előfordult – mondta Jenei Imre. Bár híre ment, hogy Adrian Mutu sérült, szerinte játszani fog a románok kulcsembere. Nem kizárt, hogy a magyarokat a stadion környékén százezren buzdítják majd a hatalmas kivetítők előtt. Jenei elismerte: a beszűrődő hangorkán segítheti Magyarország legjobbjait.

– Nem tragédia, viszont örök lecke a zártkapus elmarasztalás – szögezte le Jenei, aki fél évvel szívműtétje után nem vállalja a budapesti meccs helyszíni izgalmait. Megnézi a selejtezőt a tévében, így élvezheti a visszajátszásokat. Ami a csoport végső sorrendjét illeti, tippje szerint Hollandia első helyezettként lesz brazíliai vébérésztvevő, a rájátszást érő második helyért a román, magyar, török trió vív harcot. Az ex-kapitány nemrég járt kolozsvári szívkontrollon, és az eredményei nagyszerűek.

– Soha ennyit nem sétáltam, mint az utóbbi fél évben, s persze néhány barátommal hódolok a kártyajátéknak, de erősen kerülöm az izgalmakat – mesélte a 76 éves, aradi születésű mester, aki a Steaua Bucuresti szakvezetőjeként 1986-ban aranyérmet nyert a BEK-ben.

Kimarad az egyik legjobb

Ciprian Marica nem épült fel térdsérüléséből, így kikerült a román válogatottból. Victor Piturca szövetségi kapitány 16-ról 12-re csökkentette a behívott légiósok számát. Maricán kívül a 82-szeres válogatott kapus, Bogdan Lobont, továbbá a középpályás Razvan Cocis, és a csatár Ionut Mazilu maradt ki. A német Schalke együttesét erősítő Marica nagy érvágás lehet a románoknak, ugyanis eddigi 60 válogatottsága során 18-szor volt eredményes. A várakozások szerint az újonc Claudiu Keserü jut szerephez az ő helyén.

A román kapitány vasárnap jelöli ki azokat a játékosokat, akikre a hazai bajnokságból számít a magyarok ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik