Hírek

Nyilasi véleménye a zártkapuról

A Fradi-legenda a magyar–románról: szerinte nagy élménytől fosztották meg a szurkolókat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nyilasi Tibor szerint nagy élménytől fosztották meg a magyar szurkolókat azzal, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése értelmében zárt kapuk mögött kell lejátszani a magyar–román világbajnoki selejtezőt – írja az MTI.

A magyar szövetség (MLSZ) sportigazgatója szerdán az M1 Ma reggel című műsorában felidézte az 1981-es, szintén vébéselejtező keretében rendezett magyar–román meccset, amelyen 1-0-s hazai siker született az akkori Népstadionban. A korábbi hetvenszeres válogatott játékos hozzátette, a mostanihoz hasonló, felfokozott várakozás előzte meg azt a találkozót, s a válogatott, amely később kijutott a vébére, óriási örömet okozott a drukkereknek a sikerével.

Nyilasi egy zártkapus emlékéről is beszélt: amikor a Ferencváros vezetőedzője volt, csapata nézők nélkül volt kénytelen fogadni a Bröndby együttesét. Elmesélte, hogy a stadion körül több ezer drukker gyűlt össze, akik kívül olyan hangosan buzdították együttesét, hogy az behallatszódott a játéktérre is, ezzel erőt adott a játékosoknak, akik végig partiban tudtak maradni dán ellenfelükkel, bár végül egygólos vereséget szenvedtek.

Nyilasi, akit januárban beválasztottak az UEFA futballbizottságába, különösen azért sajnálja a FIFA döntését, mert meglátása szerint hihetetlen atmoszférája van a Puskás Ferenc Stadionnak, ráadásul a közönség és a válogatott egymásra talált az elmúlt időszakban.

– Az emberek annyira ki vannak éhezve a focira, hogy már azt is értékelik, ha becsületesen küzd a csapat, az meg pláne, ha győz is – tette hozzá.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azért szabta ki a zártkapus büntetést a március 22-i mérkőzésre, mert az augusztusi Magyarország–Izrael barátságos találkozón a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban.

Arra a kérdésre, hogy a csoportjában a románokat jobb gólkülönbségével megelőző, ezáltal a vébéezüstérmes hollandok mögött második helyen álló magyar nemzeti együttesnek mennyire reális az esélye a vb-részvétel kiharcolására, Nyilasi úgy válaszolt, soha nem lehet a következő kvalifikációs sorozatra gondolni, mert most is vannak olyanok a keretben, akiknek ez az utolsó lehetősége, hogy kijussanak egy nagy tornára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik