Hírek

Két év múlva aranyéremmel vigasztalódnának

A májusi U17 Európa-bajnokságról óvás miatt lemaradó magyar válogatottnak két év múlva a hazai rendezésű kontinensbajnokságon, már az U19 korosztályban a végső győzelem a célja.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe!

Erről Both József, a 2010-ben újraindult Bozsik-program szakmai felelőse beszélt pénteken azon a sajtóbeszélgetésen, amelyen részt vett Nyilasi Tibor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sportigazgatója is. A programmal kapcsolatban a szakemberek hangsúlyozták, hogy annak köszönhetően nem fognak tehetségek elkallódni a magyar labdarúgásban – írja az MTI.

Both szerint a kontinensviadalon való részvételt a pályán kiharcoló, a zöld asztalnál azonban elveszítő futballisták dacegyességet kötöttek, hogy a hazai rendezésű viadalon bebizonyítják rátermettségüket.

Nyilasi Tibor elmondta: rendkívül fontos, hogy ezeket a futballistákat klubjaik valódi értékként kezeljék annak érdekében, hogy fejlődésük töretlen maradjon. Példaként Dzsudzsák Balázst hozta fel, aki először Magyarországon, a Debrecenben lett elismert játékos, és csak ezt követően igazolt külföldre.

A márciusi U17-es selejtezőtornán a magyarok az első helyen végeztek. A belgák azonban óvtak, mivel az oroszok ellen a pályán 1-0-ra megnyert mérkőzésükön az ellenfélnél egy olyan játékos is szerepelt, aki eltiltás miatt nem léphetett volna pályára. Az UEFA március 29-én helyt adott az óvásnak, és 3-0-ás gólkülönbséggel írta jóvá a belgáknak a találkozót. Így végül jobb összesített gólkülönbséggel (8-2) a belgák, és nem a szintén hétpontos magyarok (10-5-ös gólkülönbség) jutottak ki a május elején sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra.

Olvasói sztorik