Hírek

Mégsem jutott tovább az U17-válogatott

Példátlan eset történt: a belgák számára kedvező az UEFA döntése, a csoportgyőztes magyarok nem jutottak tovább.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az UEFA Fegyelmi Bizottsága csütörtökön tárgyalta a belgák óvását a Belgium–Oroszország Európa-bajnoki elitkör-mérkőzéssel kapcsolatban.

Belgium a magyarországi rendezésű Európa-bajnoki elitkör múlt heti második fordulójában 1-0-ra legyőzte Oroszországot, de a vesztes csapatban egy eltiltott labdarúgó is pályára lépett, ezért a belgák megóvták a meccset. A pályán elért eredmények alapján a magyar válogatott végzett a csoport élén, és kiharcolta az Európa-bajnoki részvételt, de az UEFA Fegyelmi Bizottsága csütörtökön arról határozott, hogy a megóvott meccs három pontját 3-0-s gólkülönbséggel kapja meg a győztes csapat, így pedig – jobb gólkülönbséggel – Belgium szerezte meg az első helyet.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos írásbeli határozat kézhezvétele után fellebbez a döntés ellen, mert álláspontja szerint csak a pályán elért eredmény egyeztethető össze a sport szellemiségével – áll az MLSZ honlapján.

A magyar U17-válogatott az elmúlt hónapok során bizonyította, hogy helye van Európa legjobb csapatai között. Ez a korosztály két év múlva egészen bizonyosan megmutathatja tehetségét a kontinens élmezőnyében, a 2014-es U19 Európa-bajnokságot ugyanis Magyarország rendezi. Pisont István edző csapata hat selejtezőből ötöt megnyert, és egy döntetlent játszott, a pályán elért eredmények alapján mind az alapkört, mind az elitkört csoportja élén zárta.

Ez az egy döntetlen, és még inkább az oroszok hibája, illetve az UEFA sportidegen döntése azonban a jelek szerint elég volt ahhoz, hogy a fiatalok lemaradjanak az idei Európa-bajnokságról. A játékosok és a szakmai stáb azonban minden elismerés megérdemelnek, mert ha rajtuk múlik, akkor válogatottunk ott lehet az idei tornán.

Olvasói sztorik