Hírek

Elutasított magyar fellebbezés

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elutasította a magyar fellebbezést, így a 17 éven aluli válogatott nem lehet ott a szlovéniai kontinenstornán.

Kapcsolódó cikkek

Nyerj egy 2012-es, új iPad-et (32GB, 4G) a Rangadó Facebook-játékán! Két klikk, és tied lehet az Apple szuper gépe![/p

Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatta pénteken az MTI-t.

A márciusban, Telkiben rendezett selejtezőtornán a magyarok az első helyen végeztek. A belgák azonban óvtak, mivel az oroszok ellen a pályán 1-0-ra megnyert mérkőzésükön az ellenfélnél egy olyan játékos is szerepelt, aki eltiltás miatt nem léphetett volna pályára. Az UEFA március 29-én helyt adott az óvásnak, és 3-0-s gólkülönbséggel írta jóvá a belgáknak a találkozót. Így végül jobb összesített gólkülönbséggel (8-2) a belgák, és nem a szintén hétpontos magyarok (10-5-ös gólkülönbség) jutottak ki a május elején sorra kerülő korosztályos Eb-re.

Az MLSZ azért fellebbezett, mert álláspontja szerint a pályán elért eredmény egyeztethető össze a sport szellemiségével.

– Tulajdonképpen várható volt a döntés, hiszen itt a fair play szelleme és a speciális szabályok ellentmondásban vannak – nyilatkozta az MTI érdeklődésére Borbély Zoltán, az MLSZ Jogi- és Sajtóirodájának vezetője. – A fegyelmi szabályzat egyértelműen fogalmaz, két sárgalapos jogosulatlan játék esetén három-nulla, kivéve akkor, ha a vétlen csapat jobb eredményt ért el. Az UEFA alapszabálya kimondja a fair play szellemét, mi erre hivatkoztunk és ténybeli bizonyítást vezettünk le, azonban a fellebbviteli bizottság azt mondta, hogy itt a belga-orosz mérkőzésről volt szó, tehát a magyar csapat tulajdonképpen kívülálló. Az már egy sovány vigasz, hogy az orosz szövetség elnézést kért a magyartól, az is, hogy ennek voltak személyi következményei is. Ugyanakkor, amit a sors elvett a szerintem igazságtalan, de jogszerű döntéssel, azt visszaadta azzal, hogy ez a generáció tud majd két év múlva játszani az U19-es Európa-bajnokságon Magyarországon.

Olvasói sztorik