Hírek

Nyilasi Tibort kihallgatták bundaügyben

Az utánpótlással kapcsolatban faggatták tanúként a Ferencváros legendáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hazai fogadási csalások kapcsán a magyar nyomozók újabb tanút hallgattak ki. Nem is akárkit: a Ferencváros legendáját, Nyilasi Tibort – írja a Blikk.

A játékosként és edzőként is bajnoki aranyérmet szerző szakember az utóbbi években az utánpótlásban dolgozik, s a Blikk úgy tudja, hogy több, gyanúsnak vélt mérkőzésről is faggatták őt.

– Valóban tanúként hallgattuk ki a Központi Nyomozó Főügyészségen Nyilasi Tibort – közölte Fazekas Géza szóvivő. – A hazai focifogadási botrány kapcsán tettünk fel kérdéseket, és ezekre készséggel válaszolt. Szeretném megjegyezni, hogy tanúként azok hallgathatóak ki, akiknek a bizonyítandó tényről tudomásuk lehet.

A szakember elismerte, hogy kérdéseket tettek fel neki, ám sok mindenről nem beszélhetett, a nyomozás érdekeire tekintettel erre kérték őt a hatóságok emberei.

– Valóban a Központi Nyomozó Főügyészségen jártam, ahol tanúként hallgattak meg – mondta az egykori hetvenszeres válogatott labdarúgó. – A bundaügy bizonyos vonatkozásairól kérdeztek, és igen udvariasak voltak velem. Annyit elmondhatok, nem az aktív edzői pályafutásom során játszott meccsek miatt hívtak be, s az utóbbi években történt, a közvélemény előtt is már ismert ügyek kapcsán tettek fel kérdéseket.

Nyilasi elismerte, hogy alapvetően a korosztályos mérkőzésekről faggatták a nyomozók. Az utóbbi egy évben számos korábbi és jelenlegi játékosról kiderült, hogy érintett a bundabotrányban. Gyanúsítottként hallgattak már ki edzőt, játékvezetőt és egykori klubvezért is, összesen 42 ember ellen, 31 meccs kapcsán folyik eljárás. A feltételezett elkövetők közül négyen előzetes letartóztatásban vannak, egy futballista pedig házi őrizetben várja ügye fejleményeit.

Olvasói sztorik