Hírek

Lippai Ákos házi őrizetben

A Diósgyőr korábbi csapatkapitányát, Lippai Ákost kiengedték az előzetesből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– A Fővárosi Törvényszék, mint másodfokú bíróság szerdán, megváltoztatva a nyomozási bíró előzetes letartóztatás meghosszabbításáról hozott végzését, L. Ákos gyanúsított házi őrizetét rendelte el – nyilatkozta az Észak-Magyarország című napilapnak dr. Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, aki egy újabb bundahírrel is szolgált. – Szerdán gyanúsítottként hallgattuk ki K. Ferencet, mint gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés büntette megalapozott gyanúja miatt.

Őt, mint a Nyíregyháza csapatának egyik tulajdonosát érinti a gyanúsítás a 2010. május 5-én lejátszott Diósgyőr–Nyíregyháza bajnoki mérkőzés kapcsán. K. Ferenc megállapodást kötött L. Ákossal, a Diósgyőr labdarúgójával arról, hogy anyagi ellenszolgáltatás ellenében közreműködik abban, hogy a mérkőzésen a Nyíregyháza győzzön. Mivel 1-0-ra a Nyíregyháza nyert is, így a mérkőzés után K. Ferenc L. Ákosnak át is adta az ígért jogtalan előnyt. Arra vonatkozóan egyelőre nincs információ, hogy mennyi volt a pontos összeg, de ennek nagysága egyébként nem befolyásolja a cselekmény minősítését.

A főügyészségi szóvivő elmondta még, hogy K. Ferenc a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, állítása szerint a terhére felrótt cselekményt nem követte el, majd megtagadta a vallomástételt.

Olvasói sztorik