Hírek

Szerződésbontás Lippai Ákossal

Nem maradhatott a klubnál a Diósgyőr csapatkapitánya, akit bundázással gyanúsítanak.

Kapcsolódó cikkek

Lippai Ákos a DVTK csapatkapitánya volt, akit bilincsben vittek el a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai – kezdte a klub honlapján Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója. – Egy csapatkapitánynak minden tekintetben példát kell mutatnia, akire felnézhetnek a klubunknál futballozó fiatal gyerekek is. Azzal, hogy előállították, majd házi őrizetbe helyezték, helyrehozhatatlan károkat okozott. Jogkör híján azt nem tudjuk megítélni, hogy valóban bűnös-e, de bízunk a nyomozó hatóság munkájában és az igazságszolgáltatásban.

Számunkra rendkívül fontos, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön a DVTK-ra, mert a Diósgyőr FC Kft. a törvényesség, a transzparens működés mellett tör lándzsát, létkérdés, hogy a nevünket tisztán tartsuk. Mindemellett az MLSZ március elsején életbe lépett szabálymódosítása értelmében Lippai Ákos biztosan nem látogathatja a DVTK edzéseit, nem léphet pályára a jogerős bírósági döntésig, amire akár évek múlva kerülhet sor.

Ezért a játékossal a mai napon szerződést bontottunk. Az ügyet magunk részéről lezártnak tekintjük, azzal nem kívánunk a továbbiakban foglalkozni – nyilatkozta a klubvezető.

Olvasói sztorik