NB I

Bundaügy: G. Igor lehet a másik érintett diósgyőri focista

A játékos ma is a DVTK kötelékében áll, Zoran S. viszont már nem játszik Borsodban.

A rangado.hu információi szerint (erről tegnap már írtunk) nem Lippai Ákos, a DVTK csapatkapitánya az egyetlen borsodi érintett az egyre szövevényesebbé váló bundaügyben.

Biztos információból tudjuk, hogy a bundaügy egyik közvetítője arról tájékoztatta a hatóságokat, hogy Lippain kívül Zoran S. is hajlandó lett volna úgy játszani, hogy a DVTK elveszítse a 2010 május 5-én lejátszott Nyíregyháza elleni meccsét. A kívánt eredmény végül megszületett (azaz kikapott a Diósgyőr), de a focistáknak a meccsért kapott 3000 eurót vissza kellett fizetni, hiszen az ügyletet bonyolítók az utolsó pillanatban, ahogy arról a Blikk is beszámolt, egy „sapka levétellel” jelezték, hogy nem sikerült megtenni a találkozót.

Az más kérdés, hogy a szervező tudomása szerint Lippai „más” forrásból megkapta a 3000 eurót.

Úgy tudjuk, a mérkőzés manipulálásába szerették volna bevenni S. Tamást is. Ő azonban nem állt kötélnek.

A szervező szerint szintén manipulálni próbálták a 2010. május 8-i Paksi FC – DVTK bajnoki találkozót. Azt mondta, hogy ennél a meccsnél Lippai arról tájékoztatta: Zoran S. és G. Igor lesz a másik két közreműködő.

A bunda itt azért nem valósult meg, mert a DVTK kapusa extra napot fogott ki (őt nem avatták be). A meccset 1-0-ra nyerték a paksiak, pedig a „megbeszéltek” szerint a találkozón több mint négy gólnak kellett volna esnie, úgy, hogy a DVTK legalább kettővel veszít.

A meccs után a pénzt szintén vissza kellett fizetni, ráadásul a parkolóban a diósgyőri szervező egy hatalmas pofont is kapott, K.Zs.-től, aki a gyanú szerint az egyik fő magyarországi szervezője volt a „bundának”…

Gyanús az ezt követő MTK – DVTK (5-2) meccs is. Igaz ekkor a korábban már említett szervezőt nem vették be a buliba, de elmondása szerint Lippai Ákos arról tájékoztatta őt, hogy két társával „megcsinálták” a meccset.

Igor Gal nem vett részt a mérkőzések manipulálásában
Semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy Igor Gal, a Diósgyőri VTK futballistája részt vett volna mérkőzések eredményeinek befolyásolásában – közölte az MTI-vel a játékos jogi képviselője.
A horvát játékos neve még márciusban merült fel a bundabotrány kapcsán, amikor Horváth Gábor, a diósgyőriek korábbi labdarúgója a Központi Nyomozó Főügyészség által lefolytatott kihallgatása során azt mondta, hogy a 2010. május 8-án lejátszott Paks–Diósgyőr mérkőzés kapcsán csapattársa, Lippai Ákos arról tájékoztatta, hogy rajta kívül Zoran Supic és Igor Gal is benne van a mérkőzés eladásában. Horváth Gábor ugyanakkor kiemelte, ő csak Lippaival beszélt a mérkőzés eredményének befolyásolásáról, azt nem tudja, a két idegenlégiós valóban közreműködött-e, illetőleg tett-e ilyen nyilatkozatot.
A 29 éves Galt képviselő Pákay Ügyvédi Iroda hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség további vizsgálódása sem jutott olyan eredményre, hogy Igor Gal közreműködött volna a találkozó eredményének manipulálásában.
MTI, 2012. július 23.

Címlapfotónk illusztráció (forrás: parameter.sk)

Olvasói sztorik