Hírek

Még nem döntöttek Diósgyőrben…

A jogászokkal való találkozás után sem született döntés a DVTK-nál Lippai Ákos ügyében.

Kapcsolódó cikkek

Kedden őrizetbe vették, majd házi őrizetbe helyezték a Diósgyőri VTK labdarúgóját, Lippai Ákost, akit négyrendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettével vádolt meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

Dudás Hunor, a DVTK csapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője még nem tudja, terveznek-e valamilyen lépést a játékossal szemben, tehát esetleges szabadon engedését követően például részt vehet-e majd a csapat edzésein, illetve távolmaradása idejére kap-e fizetést a klubtól?! Dudás Hunor kedden és szerdán is türelmet kért, azt mondta szeretne egyeztetni a klub jogászaival, és csütörtökre ígért választ, ám végül akkor sem tudott érdemi nyilatkozatot tenni – írja a Borsod Online.

– Találkoztam a jogászokkal, de ez egy meglehetősen bonyolult helyzet, néhány kérdést még tisztázni kell, így semmilyen döntés nem született egyelőre, és sajnos időpontot sem tudok mondani arra vonatkozóan, hogy mikor fog – válaszolta Dudás Hunor.

Négy mérkőzéssel kapcsolatban gyanúsították meg Lippai Ákost. Érdekesség, hogy a 2009. augusztus 5-én lejátszott MTK–Diósgyőr Ligakupa-meccsen (1-1) a középpályás nem is játszott, sőt nem is tartózkodott a helyszínen, a fővárosban, ugyanis otthon maradt Miskolcon, útra sem kelt a csapattal! Lippai a gyanúsításával egy időben történt őrizetbe vételt követően tagadta a neki felrótt cselekmények elkövetését, és ugyanezt tette-e csütörtökön a bíróság előtt is.

– Az őrizetbe vételét követően vallomást tett, és kijelentette, hogy nem követte el ezeket a cselekményeket, és ugyanezt a bíróság előtt is megismételte, megerősítette – jelentette ki dr. Knipl Zoltán ügyvéd. – Mi nem fellebbeztünk, tudomásul vettük a bíróság határozatát a házi őrizetről. Nyilván a teljes siker az lett volna, ha egyből sikerül elérnünk, hogy a gyanúsítást megszüntessék, ez a végleges cél, ebbe az irányba tettünk egy lépést, hiszen a házi őrizet azért jobb, mint az előzetes letartóztatás. Szerintem az ügyész fellebbezéséről egy-két héten belül dönteni fognak, mi arra számítunk, hogy helyben hagyják a csütörtökön hozott döntést, vagyis hogy elutasítják a fellebbezést, és marad a házi őrizet.

Olvasói sztorik