Hírek

Bundaügy: az egyiket beviszik, a másikat nem?

Lippai Ákos házi őrizetben van, Igor Gal és Zoran Supics viszont vígan focizgat. Pedig ugyanabban a vallomásban szerepelnek. Részlet a Horváth Gábor gyanúsítotti meghallgatásakor készített jegyzőkönyvből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan akarsz értesülni a Rangadó magyar fociról és sportfogadásról szóló híreiről? Klikk és like a Facebook oldalunkra!

Ahogy arról a Rangadó.hu Lippai Ákos letartóztatását követően biztos forrásból beszámolt, egy vallomás alapján nem csak a borsodiak korábbi csapatkapitánya lehet érintett a bundaügy „diósgyőri” szálában.

A szervező szerint szintén manipulálni próbálták a 2010. május 8-i Paksi FC – DVTK bajnoki találkozót. Azt mondta, hogy ennél a meccsnél Lippai arról tájékoztatta, Zoran S. és G. Igor lesz a másik két közreműködő – írtuk február 22-én.
Zoran Supics ma már nem játszik az NB I-ben. Eligazolt Magyarországról előbb a szerb FK Novi Pazar játékosa lett, majd télen a BSK Borca-hoz szerződött. A horvát Igor Gal azonban, ahogy korábban is írtuk, jelenleg is a DVTK játékosa.
A Rangadó, korábbi biztos információit megerősítendő, hozzájutott Horváth Gábor egyik vallomásához. Ebből ezt a konkrét esetet érintő részt megmutatjuk olvasóinknak.

Ha másért nem, hát azért, hogy legalább magunknak feltehessük a kérdéseket: ha a bundaügy eddigi letartóztatásaihoz elegek voltak tanúvallomások, akkor a két focista ellen miért nem történt semmilyen kényszerintézkedés? Mi alapján mazsolázik az ügyészség? Miért nem áll ki egy klub egy játékosa mellett, és egy másikat miért alkalmaz, amikor mindketten szerepelnek ugyanabban a vallomásban? Hogyan lehet tanúvallomásokban említett embereket edzésről, otthonról, meccsről bilincsben elvinni, mások pedig miért focizhatnak hétről hétre csapataikban?

Mivel Horváth a saját elmondása alapján csak Lippaival volt kapcsolatban, tehát a másik kettővel nem beszélt, elképzelhető, hogy az ügyészség azt gondolja, Lippai csak úgy mondta, hogy a másik kettő is benne volt? Tehát akkor most mi az ügyészség álláspontja? Hány ember kell egy bundához? Egy? Nem kell három, öt, hat? Ha egy elég, akkor a REAC-nál és a Siófoknál miért kellett több. Ha több kell, akkor a DVTK-nál miért csak egy ember van házi őrizetben?

Vannak kérdéseink, és rövidesen lesznek újabb írásaink is a témáról, hiszen a Rangadó szerkesztőségének feltett szándéka, hogy amennyiben hozzájut újabb dokumentumokhoz, azokat olvasói elé tárja.

Igor Gal nem vett részt a mérkőzések manipulálásában
Semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, hogy Igor Gal, a Diósgyőri VTK futballistája részt vett volna mérkőzések eredményeinek befolyásolásában – közölte az MTI-vel a játékos jogi képviselője.
A horvát játékos neve még márciusban merült fel a bundabotrány kapcsán, amikor Horváth Gábor, a diósgyőriek korábbi labdarúgója a Központi Nyomozó Főügyészség által lefolytatott kihallgatása során azt mondta, hogy a 2010. május 8-án lejátszott Paks–Diósgyőr mérkőzés kapcsán csapattársa, Lippai Ákos arról tájékoztatta, hogy rajta kívül Zoran Supic és Igor Gal is benne van a mérkőzés eladásában. Horváth Gábor ugyanakkor kiemelte, ő csak Lippaival beszélt a mérkőzés eredményének befolyásolásáról, azt nem tudja, a két idegenlégiós valóban közreműködött-e, illetőleg tett-e ilyen nyilatkozatot.
A 29 éves Galt képviselő Pákay Ügyvédi Iroda hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség további vizsgálódása sem jutott olyan eredményre, hogy Igor Gal közreműködött volna a találkozó eredményének manipulálásában.
MTI, 2012. július 23.

Gyorsan akarsz értesülni a Rangadó magyar fociról és sportfogadásról szóló híreiről? Klikk és like a Facebook oldalunkra!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik