Hírek

Újabb kilenc gyanúsított bundaügyben!

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos közleménye szerint újabb kilenc fővel bővült a gyanúsítottak köre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Így már 39 embert gyanúsítanak a fogadási csalással kapcsolatban, és harmincra nőtt az érintett mérkőzések száma.

A közlemény szerint a 2009. október 28. napján lejátszott Szigetszentmiklós–Kaposvölgye (3-2) Magyar Kupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban a somogyi együttes akkori labdarúgóit, Strublics Józsefet, Vaskó Józsefet, Jagodits Gyulát, Szűcs Lászlót és Horváth Gyulát egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

A hivatalos beszámoló szerint a gyanúsítottak közül Vaskó József beismerő vallomást tett, Szűcs László azonban a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Jagodits Gyula és Horváth Gyula a gyanúsítás ellen panasszal éltek, majd a vallomástételt megtagadták. Strublics József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta.

Mint arról beszámoltunk, Strublics Józseffel néhány nappal ezelőtt szerződést bontott a Pécsi MFC. A Dunaferr korábbi játékosa, Vaskó József jelenleg az NB II-es Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE labdarúgója, de a tavaszi idényben nem lépett pályára. Szűcs László a Balmazújváros együttesében szerepel, de a hatályos MLSZ-szabályok szerint gyanúsítottként nem játszhat.

Az ügyészség egy másik mérkőzést is vizsgált a héten. A 2010. június 5-én lejátszott MTK II – Cegléd (1-2) NB II-es mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban – Busa Bálintot egy rendbeli társadalmi szervezet tagja által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és Szabó Ádámot egy rendbeli felbujtóként elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette és egy rendbeli felbujtóként elkövetett társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

Busa Bálint (Cegléd) a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Szabó Ádám (MTK) a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, vallomást tett, ugyancsak tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Érdekesség, hogy azon a bizonyos találkozón egyikük sem lépett pályára.

Tegnap egy harmadik találkozóval kapcsolatban is gyanúsítottként hallgattak ki labdarúgókat a nyomozók: a 2009. augusztus 26. napján lejátszott Nyíregyháza–Diósgyőr (3-0) Ligakupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban – a Diósgyőr akkori labdarúgóit, Giák Tamást és Kállai Norbertet egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség.

Ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban korábban már történt gyanúsításközlés Lippai Ákos és Kugyela Zsolt vonatkozásában.

Giák Tamás és Kállai Norbert a gyanúsítás ellen panaszt jelentettek be, majd mindketten megtagadták a vallomástételt.

A kapus, Giák Tamás most az Egri FC játékosa, Kállai Norbert pedig a Békéscsaba csapatát erősíti, de gyanúsítottként egyikük sem játszhat a bajnokság hátralévő meccsein.

Ezzel az ügyben kihallgatott gyanúsítottak száma az ügyészség közleménye szerint 39-re, míg a manipulációval érintett mérkőzések száma harmincra nőtt.

A gyanúsítottak közül jelenleg négy fő van előzetes letartóztatásban, míg a többiek – köztük az e héten kihallgatott gyanúsítottak – szabadlábon védekeznek.

Olvasói sztorik