Hírek

Zártkapus maradt a magyar–román

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség kérelmét a FIFA-döntés végrehajtásának felfüggesztésével kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) elutasította a Magyar Labdarúgó Szövetség kérelmét a FIFA-döntés végrehajtásának felfüggesztésével kapcsolatban, így végleges, hogy a Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőmérkőzést zárt kapuk mellett kell megrendezni jövő pénteken, március 22-én.

A MLSZ a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség céljaival egyetértve, de az ítélet súlyosságát, arányosságát és a szankciók célravezetőségét vitatva fordult a legfelsőbb fórumhoz, a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz a zártkapus határozattal szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati lehetőséget – írja a szövetség honlapja.

További jogi lehetőség hiányában a magyar szövetség tudomásul veszi a CAS döntését, amely helybenhagyta a FIFA fellebbviteli bizottsága által hozott súlyos szankciókat, ennek értelmében a tavaly nyári Magyarország–Izrael barátságos meccsen történt sorozatos szabálysértések következményeként – 40 ezer svájci frank pénzbüntetés mellett – a március 22-i, románok elleni vébéselejtezőt az MLSZ-nek zárt kapuk mellett kell megrendeznie.

A CAS kedden nyilvánosságra hozott döntése is egyértelművé tette, hogy a rasszista, gyűlöletkeltő, a futball szellemiségétől teljességgel idegen megnyilvánulásoknak súlyos következményei lehetnek. Ugyanakkor a FIFA korábbi döntése és a CAS ítélete is egyértelművé tette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség nem követett el mulasztást a Magyarország–Izrael mérkőzés biztonsági előkészítése és szervezése kapcsán, a normasértéseket egy kisebbségben lévő szűk csoport követte el, a büntetés azonban a teljes magyar futballtársadalmat sújtja.

Az MLSZ a döntő többségben tisztességes magyar szurkolók, a csapatukat sportszerűen buzdító szimpatizánsok kiszolgálása érdekében, lehetőséget biztosít a közösségi élmény megéléséhez a magyar-román vb-selejtező alatt. Azok a szurkolók, akik szeretnék kifejezni a válogatott melletti kiállásukat, a Magyarország–Románia vébéselejtező-mérkőzést az Ötvenhatosok terén felállított óriás kivetítőn, közösen tekinthetik meg. A meccs előtt a Magna Cum Laude együttes ad koncertet a magyar válogatott szurkolóinak.

A rendezvénnyel kapcsolatos részletekről az MLSZ hamarosan tájékoztatja a közvéleményt.

Olvasói sztorik