Hírek

Az MLSZ-nek 21 napja van

Huszonegy napja van a szövetségnek a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) helyben hagyta korábbi fegyelmi döntését, azaz zártkapus marad a március 22-i, budapesti Magyarország–Románia világbajnoki selejtező. Az MLSZ illetékesei megkapták a 22 oldalas indoklást, amelynek tanulmányozása jelenleg is zajlik. Hozzátette, a háromhetes határidő után további tíz napja van a magyar szövetségnek, hogy részletes indoklást nyújtson be a svájci székhelyű szervezetnek – írja az MTI.

A FIFA fellebbviteli testülete hétfőn minden pontján helyben hagyta az első fokon eljáró tanács által hozott súlyos szankciókat, amelyeket azt követően szabtak ki, hogy az augusztusi Magyarország-Izrael barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált és sértő jelképeket mutatott fel a Puskás Ferenc Stadionban. Az MLSZ-re 40 ezer svájci frankos bírságot is kiróttak.

Az MLSZ hangsúlyozta, hogy – a FIFA céljaival egyetértve, de az ítélet arányosságát és a szankciók célravezetőségét továbbra is vitatva – a CAS-hoz fordul az ítélettel szemben, kimerítve ezzel valamennyi rendelkezésére álló jogorvoslati fórum lehetőségét.

A világbajnoki selejtezőcsoportjában jelenleg második magyar csapat március 22-én a Puskás Ferenc Stadionban fogadja a vele azonos pontszámmal álló, harmadik helyezett románokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!