Hírek

Váratlan segítség a románoknak

Jenei Imre szerint minden bizonnyal nagy előnyt jelent a román válogatott számára a FIFA döntése.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Váratlan segítséget kapott a román válogatott a Magyarország elleni, budapesti, létfontosságú mérkőzés előtt, amelyet a világbajnoki selejtezőben vív a két együttes – írta szerdán a Gazeta Sporturilor című román sportújság a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntését kommentálva, amely szerint a március 22-i találkozót zárt kapuk mögött játsszák Budapesten – jelenti az MTI.

A lap szerint jó hír a válogatott számára a FIFA döntése, és ha sikerül pontot rabolni Budapesten, akkor a román csapat pályázik a legnagyobb eséllyel a második hely megszerzésére. A lap kifejti, hogy a románok számára előnyösebb a selejtezőcsoport további programja Magyarországéhoz képest, de nagy érvágás a magyar együttes számára az is, hogy sérülés miatt Gera Zoltánt is nélkülözniük kell a márciusi meccsen, miután kedden kiderült, hogy a 33 éves támadó keresztszalag-szakadást szenvedett.

Ciprian Marica, a román válogatott csatára, aki a német Schalke 04 együttesénél játszik, a lapnak elmondta: jó, hogy a FIFA szigorú a rasszista megnyilvánulások esetében, de csúnya az a futball, amelyet nézők nélkül játszanak. A csatár szerint éppen az motiválta volna őket, ha Budapesten ellenségesen fogadta volna őket a közönség, de ennek ellenére bármilyen körülmények között nyerni akarnak.

A Pro Sport című sportújság szerint Románia megszabadult a budapesti pokoltól a FIFA döntése nyomán. Jenei Imre, a román és a magyar válogatott volt szövetségi kapitánya a lapnak úgy nyilatkozott, minden bizonnyal nagy előnyt jelent a román válogatott számára a FIFA döntése. „Higgyék el, tudom, miről beszélek, ismerem a magyar közönséget” – mondta Jenei Imre.

A Gandul című portál szerint nagy esélyt kapott a Victor Piturca által irányított válogatott. A sport.ro hírportál a FIFA döntését kommentálva úgy véli, hogy halálos ütést kapott a magyar csapat.

Olvasói sztorik