Hírek

Máris fellebbezett az MLSZ

Az MLSZ már a háromnapos határidő legelején jelezte fellebbezését a FIFA döntése ellen.

Kapcsolódó cikkek

A Szurkolói Iroda felhívása

A Szurkolói Iroda úgy döntött, hogy levélben fordul a FIFA illetékes bizottságához, annak érdekében, hogy a márciusi Magyarország–Románia világbajnoki selejtező zártkapussá minősítésén enyhítsenek. A szervezet ehhez a drukkerek együttműködését kéri.
„A levélhez kérjük a segítségeteket: akinek van az elmúlt másfél évben európai mérkőzéseken történt rendbontásról fényképe, valamint az azt követő büntetés mértékéről dokumentációja, az küldje el az mlsz.szurkoloibizottsag@hotmail.com e-mail címre.”

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megérkezett az MLSZ-hez a FIFA fegyelmi bizottságának részletes indokolását tartalmazó határozat, amelyben a testület elrendeli a magyar–román vébéselejtező mérkőzés zártkapus lebonyolítását. A szövetség haladéktalanul jelezte fellebbezési szándékát a nemzetközi szövetségnek – írja az MLSZ honlapja.

A 11 oldalas dokumentum részletesen taglalja az augusztusi Magyarország–Izrael barátságos mérkőzésen történteket, és indoklásában utal a FIFA alapelveire, amelyek leszögezik: elfogadhatatlan, hogy nézők egy csoportja diszkriminatív, antiszemita módon nyilvánuljon meg egy sporteseményen.

A Magyar Labdarúgó Szövetségnek a szabályok szerint három napja volt arra, hogy benyújtsa jogorvoslati eljárás iránti kérelmét a nemzetközi szövetség fellebbviteli bizottságához, a szövetség illetékesei a határozat kézhez vétele után jelezték, azonnal fellebbeznek. A levél arra is kitér, a három nap lejárta után további hét nap áll az MLSZ rendelkezésére, hogy elkészítse a fellebbvitel elé beadványát.

A szövetség a legnagyobb körültekintéssel elkészített indoklással fordul a FIFA-hoz azért, hogy elérje a súlyos szankciók enyhítését, amelyet néhány tucat ember szélsőséges, a futball, és a fair play szellemétől teljességgel idegen megnyilvánulása okozott. A kulturált normákat betartó, sportszerű szurkolók érdekének védelme a szövetség feladata. Több tízezer rajongó ily módon való büntetése hatalmas erkölcsi és anyagi kár nemcsak az MLSZ, hanem a szurkolók és a magyar labdarúgó-társadalom egésze számára, ezért tartja a szövetség aránytalannak és túlzónak a FIFA döntését.

Az MLSZ elkötelezett a rasszizmus, illetve a diszkrimináció minden formája elleni küzdelemben, és a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a labdarúgás az egymás iránti tiszteletről és megbecsülésről szóljon, a stadionokból mielőbb eltűnjenek a szélsőséges, a civilizált normáktól eltérő hangok.

A fellebbezés mellett az MLSZ széles körű, az eddigieknél hatékonyabb szakmai egyeztetéseket kezdeményez annak érdekében, hogy eredménnyel szolgáljon a korábban megkezdett folyamat, a sportesemények rendjét megzavaró személyekkel szembeni határozott fellépés.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a szurkolók segítségét is kéri abban, hogy a válogatott következő mérkőzésein sportszerű magatartással, a labdarúgás iránti rajongással fejezzék ki kötődésüket a nemzeti csapathoz.

Olvasói sztorik