NB I

Magyar zászlót égettek a román drukkerek

A hétfői CFR Cluj – Rapid Bucuresti bajnoki meccsen nem bírtak magukkal a fővárosi szurkolók.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A Rapid-szurkolók már a pénteki Magyarország–Románia világbajnoki selejtezőre hangoltak hétfő este, Kolozsváron. A bajnoki meccsen végig magyarellenes rigmusokat skandáltak, egy magyar zászlót és egy CFR-sálat is meggyújtottak.

A bukaresti drukkerek viselkedése azért is volt meglepő, mert a két tábor között korábban nem volt semmiféle ellentét: a két vasutas klub fanatikusai hagyományosan jó viszonyt ápoltak. A jelek szerint azonban ennek vége!

Egy magyar zászlót is elégettek a Rapid Bucuresti drukkerei a kolozsvári CFR elleni hétfő esti bajnoki mérkőzésen. A szurkolói csoport honlapja fényképeket is közölt arról, amint a lelátókat elválasztó drótkerítésre akasztott magyar zászló égni kezd, megjegyezvén, hogy a bukaresti szurkolók a kolozsvári CFR zászlaját is meggyújtották a mérkőzés elején.

A kolozsvári CFR-t elsősorban Pászkány Árpád magyar nemzetiségű tulajdonosa miatt tekintik egyesek magyar csapatnak, de az is az együttes magyar kötődéseit sugallja, hogy a törzsszurkolói olykor magyarul is eléneklik a csapatot biztató rigmusokat.

A csapat játékoskeretben egy magyarországi (a régóta sérülésekkel bajlódó Vass Ádám) és két erdélyi magyar játékos (Sepsi László és Veres Szilárd) szerepel. A csapat gerincét a Portugáliából és Dél-Amerikából igazolt játékosok adják.

A mostani sorozatban is Bajnokok Ligája-résztvevő kolozsvári CFR vasárnap a Ferencvárossal játszik barátságos találkozót – ez lesz az Albert Stadion búcsúztatója. Pénteken zártkapus mérkőzésen fogadja a magyar válogatott Romániát világbajnoki selejtezőn.

Olvasói sztorik