Hírek

Egervári: “Hatpontos” meccs lesz

A magyar válogatott szövetségi kapitánya bizakodó, mert csillogást lát a játékosok szemében.

Kapcsolódó cikkek

Áruld el, melyik a kedvenc magyar labdarúgócsapatod, és nyerj egy iPhone 5-öt a Rangadótól. Klikk és like! A sorsolást március 20-án tartjuk közjegyző előtt.

A magyar válogatott kerete a szokásokhoz híven Telkiben készül a pénteki, Románia elleni világbajnoki selejtezőre, illetve a jövő heti, Törökország elleni találkozóra. A csapat hétfő délelőtti edzése után sajtótájékoztatót tartottak, ahol Egervári Sándor szövetségi kapitány azt mondta, hatpontos mérkőzés lesz a románok elleni összecsapás.

– Kiemelten fontos mérkőzés következik, hiszen tradicionális ellenféllel szemben kell helyt állnunk. Igazi hatpontos összecsapás lesz a pénteki, ugyanis a második helyre pályázó csapatok között minden találkozó ilyen – nyilatkozta a szakvezető, aki hozzátette: nagyon bizakodó, látva a csillogást a játékosok szemében. – Az elmúlt másfél évben folyamatosan követtük a román válogatott mérkőzéseit. Nem sok sebezhető pontja van, de arra a kevésre rá kell játszanunk és akkor meglephetjük – mondta Egervári Sándor.

Dzsudzsák Balázs szerint rendkívül fontos, hogy a gárda függetlenítse magát a külső körülményektől. Hozzátette, próbálja ezt a mérkőzést is úgy kezelni, mint a többit, de ez nagyon nehéz a speciális helyzet miatt. Mint emlékeztetett rá, ez lesz az első olyan összecsapása a jelenlegi válogatottnak, amelyen nem ülnek szurkolók a lelátón, ráadásul éppen a legnagyobb riválissal szemben kell nélkülözniük a közönség buzdítását.

– Alkalmazkodnunk kell a körülményekhez, nincs mit tenni. Remélem, sikeres hét előtt állunk – jelentette ki Dzsudzsák, aki szerint hat pontért kell nekivágni a soron következő két mérkőzésnek, azaz a románok után a törököket is jó lenne legyőzni kedden, Isztambulban.

A Bundesligában szereplő Mainz együttesében az elmúlt fordulókban új poszton, a befejező csatár mögött kapott szerepet Szalai Ádám, aki néhány mérkőzés óta nem talált a kapuba, ennek ellenére önbizalommal telve várja a románok elleni összecsapást. Szerinte élete legjobb szezonját futja, ezért nagyon jól érzi magát.

Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa a közelmúltban kisebb sérüléssel bajlódott, de megerősítette, hogy felépült, így pályára lépésének nincs akadálya.

A válogatottba először kapott meghívót Kovács István, a Videoton fiatal támadója, aki nagyon várja, hogy bizonyíthasson.

– Kiváló csapatba, családias hangulatba érkeztem, remélem, hogy nekem és a válogatottnak is sikeres időszak következik. A legfontosabb most az eredményesség, a szakmai stáb döntése lesz, hogy bemutatkozhatok-e majd a nemzeti csapatban – nyilatkozta a fehérváriak húszéves középpályása.

A játékosok egyöntetű véleményeként fogalmazódott meg a sajtóbeszélgetésen, hogy a hat pont megszerzése a cél a következő két vébéselejtezőn.

A magyar és a román csapat pénteken 20.30-tól zárt kapuk mögött találkozik a Puskás Ferenc Stadionban, mivel a Nemzetközi Sportdöntőbíróság múlt hét kedden nem függesztette fel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) erre vonatkozó büntetését. A magyar szövetséget az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt marasztalta el a FIFA.

A selejtezőcsoportban a világbajnoki ezüstérmes hollandok mögött egyformán kilenc ponttal álló román és magyar csapat mérkőzésére így néző nem mehet be, ám az MLSZ az Ötvenhatosok terére várja a szurkolókat, akik óriáskivetítőn követhetik majd a stadionon belüli eseményeket.

Olvasói sztorik